Šport > Nogomet
547 ogledov

Takšna je usoda prihodnje Murine tekme

Poškodovani igralec NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
NZS je prestavila sredin obračun Kopra in Mure.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na spletni strani državnega prvenstva zapisala, da je sredin dvoboj 22. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Muro prestavljen. Razlog so težave nekaterih nogometašev Mure po nedeljskem navijaškem incidentu v Fazaneriji na tekmi proti Mariboru.

"Vodja tekmovanj NZS je na podlagi določil 15. člena tekmovalnega pravilnika NZS sprejel sklep, da se tekma 22. kroga med Koprom in Muro prestavi," je v izjavi za javnost zapisala NZS. Naslednji dvoboj ekipo iz Murske Sobote predvidoma čaka v nedeljo, ko v Fazanerijo prihaja ekipa iz Radomelj.

Ante Šimundža Viole Fazanerija Obsodba dejanja Šport Viole za incident okrivile 'neodgovornega posameznika'

"Mura je na vodstvo tekmovanja naslovila prošnjo za prestavitev tekme zaradi odsotnosti petih igralcev, ki so utrpeli poškodbe med tekmo 21. kroga. Vodja tekmovanj ugotavlja, da je glede na veljavne predpise izkazan upravičen razlog in so podani pogoji za prestavitev tekme, zato se prošnji za prestavitev tekme ugodi, ta pa se odigra v drugem terminu. Nov termin bo znan naknadno," so še dodali.

NZS je v nedeljo v odzivu na dogodek v Murski Soboti, kjer je eksplozivno telo poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog, zapisala, da so na zvezi ogorčeni in pretreseni ter da bo treba potegniti jasno ločnico med navijaštvom in huliganstvom.

Robert Golob Odzivi Šport Tako sta se na incident na tekmi Mure odzvala premier Golob in minister Han

Medtem je uvedla disciplinski postopek v zvezi z incidentom v Murski Soboti. "Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb in uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom," so zapisali pri NZS.

"Še enkrat želimo poudariti, da ima NZS ničelno toleranco do nasilja in dogodek v Murski Soboti najstrožje obsojamo. Žal nam je za vse, ki so bili v incidentu kakorkoli prizadeti. Obenem gre za precedenčni primer, saj se je prvič v Sloveniji zgodilo, da tekma ni bila dokončana, zato je odločitev disciplinskega sodnika pomembna tudi za prihodnost," še na spletni strani dodaja NZS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice