Šport > Nogomet
998 ogledov

Lani mu je dvakrat zastalo srce, v torek spet treniral

Tom Lockyer Epa Tom Lockyer.
Nogometaš, ki je v letu 2023 kar dvakrat omahnil med tekmo zaradi težav s srcem, se je vrnil na treninge.

Kapetan angleškega nogometnega kluba Luton Town Tom Lockyer, ki je decembra sredi ligaške tekme proti Bournemouthu doživel srčni zastoj in se boril za življenje, se je vrnil k treningom svoje ekipe.

"Zelo smo veseli, da lahko obvestimo naše navijače in vse po svetu, ki so mu poslali svojo podporo, da se je naš kapetan, Tom Lockyer, danes vrnil na vadbišče, da začne naslednjo fazo svoje rehabilitacije," so v torek zapisali pri Lutonu.

"Tom je bil pod vodstvom in oskrbo vodilnih strokovnjakov v Londonu in Amsterdamu, kjer je na specialistični kliniki končal zadnjo fazo rehabilitacije. Tom bo še naprej sodeloval z organizacijo British Heart Foundation pri širjenju pomena poznavanja oživljanja in uporabe defibrilatorja," so še zapisali.

Devetindvajsetletni valižanski reprezentant je podobno doživel v finalu play-offa sezone 2022/23 v Championshipu proti Coventryju, ko je v 11. minuti omahnil na zelenico zaradi težav s srcem. Vendar še vedno upa, da bo nadaljeval kariero.

Luton Town je sicer minulo sezono izpadel iz Premier League. Ob "klobučarjih" sta se v nižji rang preselila še Burnley in Sheffield United.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.