Šport > Nogomet
462 ogledov

Kakšna komedija: takšne VAR napake še niste videli!

VAR sistem Profimedia Sistem VAR.
Sistem VAR na nogometnih tekmah poskrbi za veliko polemik. In včasih tudi precej smeha.

V noči na torek po srednjeevropskem času je bilo odigrano srečanje 2. kola venezuelske nogometne Clausure, Puerto Cabello je gostil Portugueso. Tekma se je končala z izidom 0:0 in tako sta obe ekipi osvojili svojo prvo prvenstveno točko v novi sezoni.

Toda izid je bil močno zaznamovan z veliko sodniško napako. V Venezueli so redke tekme pokrite s sistemom VAR, na žalost gledalcev in produkcijske hiše je bila tudi zgoraj navedena.

Gledalci v televizijskem prenosu so lahko le strmeli v prizore, ki so se odvili v 86. minuti. Takrat je domači rezervist Marlon Rodríguez po podaji z leve strani dosegel gol, a mu je veselje preprečila dvignjena zastavica stranskega sodnika.

Ob počasnem posnetku se je odločitev zdela pravilna, toda pravi šok je prišel čez nekaj sekund. Grafična črta, ki so jo narisali v sobi za VAR, je bila namreč postavljena precej postrani, kot je moč videti na priloženem posnetku.

Pravzaprav je bila zarisana črta od žoge do Rodrígueza, kar pri oceni (prepovedanega) položaja v tem primeru ni prav nič pomagalo. Internet je vsekakor naredil svoje in napaka venezuelskih sodnikov je kmalu postala predmet šal v nogometnih vodah.

V 3. kolu bo Puerto Cabello gostoval v Méridi pri Estudiantesu, Portuguesa bo v domačem Barinasu pričakala Caracas.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice