Šport > Nogomet
58 ogledov

Večer presenečenj, porazi Reala, Atletica, Bayerna ...

Jan Oblak Profimedia
Juventus je še stoodstoten, tako kot Borussia Dortmund, Brest, Bayer, Liverpool in Aston Villa.

Nogometaši Leipziga so v 2. krogu lige prvakov gostili Juventus in izgubili z 2:3, Benjamin Šeško je prispeval oba gola za Nemce. Rdeči biki so povedli z 2:1 in imeli igralca več, a je nato dvakrat mrežo zatresla gostujoča ekipa ter z desetimi možmi prišla do lepe zmage.

V dvoboju Benfice in madridskega Atletica, pri katerem je Jan Oblak branil celo tekmo, so domači zmagali s 4:0. Sicer pregovorno trdna obramba rdeče-belih je tokrat delala velike napake, Portugalci pa so po eni izmed njih povedli že v 13. minuti z golom Turka Kerema Aktürkogluja, ki je ostal povsem osamljen in mu iz oči v očini bilo težko prenagati slovenskega reprezentančnega vratarja.

Angel Di Maria je v 52. unovčil najstrožjo kazen za 2:0, Alexander Bah je v 75. minuti po kotu neoviran zadel z glavo, Orkun Kökcü pa je z bele pike v 84. postavil končnih 4:0.

Graški Sturm v boju z Bruggeem ni mogel računati na pomoč poškodovanega Jona Gorenca Stankovića, na klopi pa sta dvoboj začela Tomi Horvat (vstopil v 66. minuti) in Arjan Malić. Grk Hristos Tzolis je Belgijce v 23. minuti popeljal v vodstvo, to pa je bil tudi končni izid.

Branilec naslova Real Madrid je v Lillu klonil z 0:1. Francozi so povedli v sodniškem dodatku prvega dela po enajstmetrovki Jonathana Davida. Pred tem je po prostem strelu z roko v svojem kazenskem prostoru igral Eduardo Camavinga. Posredoval je VAR, domači pa so tako z nekaj zamude prišli do strela z bele pike.

Jonathan David | Avtor: Profimedia Profimedia

V nadaljevanju je bil pri kraljevem klubu še najbolj nevaren branilec Antonio Rüdiger. Njegov prvi strel z glavo so odbili z golove črte, ob koncu tekme pa ga je zaustavil čuvaj mreže Lucas Chevalier.

Liverpool je gostil Bologno in zmagal z 2:0. Alexis Mac Allister je v 11. minuti zadel za Angleže, po natančni podaji Mohameda Salaha je le še potisnil žogo v mrežo. 

Italijani so v prvem delu dvakrat sicer zatresli okvir vrat. Obakrat je sprožil Dan Ndoye, prvič je njegov strel delno blokiral Ibrahima Konaté, žoga se je od Francoza odbila v prečko, drugič pa je poizkus Švicarja zaustavila desna vratnica gola, ki ga je branil Alisson Becker. Brazilski čuvaj mreže se je kasneje izkazal še ob strelih Poljaka Kacperja Urbańskega in Riccarda Orsolinija.

Salah je za 2:0 izjemno zadel v 75. minuti. Žogo je sprejel na desni strani v bližini šestnajsterca, jo popeljal nekoliko proti sredini, nato pa močno nameril v zgornji dolgi kot.

Mohamed Salah | Avtor: Profimedia Profimedia

Aston Villa je gostila Bayern in ga odpravila z 1:0, Jhon Duran je zadel za Angleže v 79. minuti. Krivec za gol je bil tudi Manuel Neuer, ki je nepotrebno stekel precej iz vrat. 

Princ William in ostali navijači Ville so se sicer veselili že sredi prvega polčasa, a so iz sobe za VAR razveljavili zadetek domačih zaradi prepovedanega položaja. Bayern je imel v prvih 45 minutah dve lepi priložnosti, a je nekdanji član Arsenala Serge Gnabry po begu z desne meril v bližnji kot in  bil precej nenatančen, bivši član Crystal Palaca Michael Olise pa je dobro meril v zgornji kot tekmečevih vrat, vendar se je izkazal vratar Emiliano Martinez.

Ta je ob koncu tekme zaustavil poizkus Gnabryja.

Jhon Duran | Avtor: Profimedia Profimedia

Dinamo Zagreb je proti Monacu igral 2:2. Povedel je z goloma Petra Sučića, ta je na povsem razmočeni zelenici zadel po protinapadu v sodnikovem dodatku prvega polčasa, in Martina Baturine, ki je bil natančen z močnim strelom z roba kazenskega prostora.

Izenačila sta Mohamed Salisu in Denis Zakaria z bele pike. Prvi je bil natančen z glavo po kotu, Zakaria pa je končni izid postavil v 89. minuti. Gostje bi lahko izenačili že prej, a so domači žogo izbili z golove črte.

Pred tem je Girona izgubila proti Feyenoordu z 2:3, pri čemer si je zabila dva avtogola, usoden je bil tisti Ladislava Krejčija iz 79. minute. Oboji so zapravili tudi po eno enajstmetrovko. Atalanta je v gosteh zanesljivo odpravila Šahtar Doneck s 3:0, Ademola Lookman je prispeval gol in podajo.

V torek je bila na sporedu prva polovica tekem 2. kroga, kluba s slovensko udeležbo sta izgubila, in sicer Crvena zvezda Timija Maxa Elšnika in Vanje Drkušića z 0:4 v Milanu pri Interju, Slovan Bratislava Kenana Bajrića pa doma proti enemu glavnih favoritov za končno zmago Manchester Cityju z 0:4.

Druge zmage so v torek vpisali Borussia Dortmund, ki je s 7:1 odpravila Celtic, Brest, ki je s 4:0 zmagal v Salzburgu, in Bayer Leverkusen, ki je z 1:0 odpravil Milan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice