Šport > Nogomet
165 ogledov

Petarda v Barceloni, sedmica v Dortmundu, Slovenci visoko poraženi

Borussia Dortmund Glasgow Celtic Epa Borussia Dortmund je napolnila mrežo Celtica.
V torkovem sporedu 2. kola Lige prvakov so bili aktivni velikani Arsenal, Paris SG, Barcelona, Manchester City ...

Nogometaši nemških ekip, dortmundske Borussie in Bayerja iz Leverkusna, so v drugem kolu Lige prvakov prišli do druge zmage. Dortmundčani so tokrat doma povsem nadigrali Celtic in slavili s 7:1, nemški prvak pa je doma z 1:0 premagal AC Milan in mu zadal drugi poraz.

Oba nemška kluba imata tako po dveh kolih šest točk in sta ob francoskem Brestu, ki je danes s 4:0 premagal rdeče bike iz Salzburga, po nepopolnem drugem kolu pri vrhu novega ligaškega dela Lige prvakov.

Za Dortmund je imel sijajen večer Karim Adeyemi, ki se je podpisal pod tri krasne zadetke v prvem polčasu, dva je dodal Serhou Guirassy po enega pa Emre Can iz enajstmetrovke in Felix Nmecha.

Tekmo v Leverkusnu je odločil zadetek Victorja Bonifaceja v 51. minuti, medtem ko se je pri Brestu, ki je tekmo odigral danes v zgodnejšem terminu, z dvema goloma izkazal Abdalah Sima.

Na drugi tekmi, ki se je pričela v zgodnejšem terminu, sta se Stuttgart in Sparta Praga razšla z neodločenim izidom 1:1.

Slovenski nogometaš Kenan Bajrić je s Slovanom iz Bratislave doma gostil Manchester City in doživel drugi poraz. Angleški prvak je bil boljši s 4:0 po zaslugi Ilkaya Gündogana, Phila Fodena, Erlinga Haalanda in Jamesa McAteeja.

Inter Crvena zvezda | Avtor: Epa Epa

Beograjska Crvena zvezda s Timijem Maxom Elšnikom in Vanjo Drkušićem je na gostovanju pri milanskem Interju (zgoraj) prav tako doživela drugi poraz (0:4). Elšnik je na zelenici preživel celoten obračun, Drkušić pa je igral do 89. minute. Za Inter so zadeli Hakan Calhanoglu iz prostega strela, Marko Arnautović, Lautaro Martinez in Mehdi Taremi.

Do prvih zmag pa so ob Cityju in Interju danes prišli tudi nogometaši Arsenala in Barcelone. Londončani so z goloma Kaija Havertza in Bukaya Sake doma premagali PSG.

Arsenal PSG | Avtor: Epa Epa

Katalonci pa so pred domačimi navijači odpravili švicarski Young Boys s 5:0, pri čemer je dva gola dosegel Robert Lewandowski.

Robert Lewandowski Barcelona Young Boys | Avtor: Epa Epa

PSV Eindhoven in Sporting Lizbona sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Liga prvakov, 2. kolo:

Salzburg - Brest 0:4 (0:1)
Stuttgart - Sparta Praga 1:1 (1:1)
Arsenal - Paris SG 2:0 (2:0)
Barcelona - Young Boys 5:0 (3:0)
Bayer Leverkusen - AC Milan 1:0 (0:0)
Borussia Dortmund - Glasgow Celtic 7:1 (5:1)
Inter - Crvena zvezda 4:0 (1:0)
PSV Eindhoven - Sporting Lizbona 1:1 (1:0)
Slovan Bratislava - Manchester City 0:4 (0:2)

SREDA:
Girona - Feyenoord
Šahtar Doneck - Atalanta
Aston Villa - Bayern München
Benfica - Atlético Madrid
Dinamo Zagreb - AS Monaco
Lille - Real Madrid
Liverpool - Bologna
RB Leipzig - Juventus
Sturm Gradec - Club Brugge

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice