Šport > Nogomet
134 ogledov

Italijanski policisti zgodaj zjutraj aretirali 19 ljudi

huligani Profimedia
V obsežni policijski raciji v Italiji je bilo aretiranih 19 huliganov.

V Milanu so v okviru obsežne policijske racije aretirali več huliganov iz obeh mestnih klubov, Milana in Interja, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Policija je od zgodnjih jutranjih ur dalje opravila več kot 50 hišnih preiskav in aretirala 19 oseb, so sporočili s policije.

Preiskavo sta izvajali državna in finančna policija, ki ju usklajuje okrožni direktorat za boj proti mafiji milanskega tožilstva, saj sumijo na vpletenost huliganskih skupin in mafije.

Aretirani so obtoženi izsiljevanja, napadov in drugih kaznivih dejanj, je sporočila policija.

Capone Po zabavi Šport Mnogo prezgodaj odšel nekdanji vezist, našli so ga v hotelu

Preiskava je razkrila nezakonite posle ultrasov, delovanje kriminalne združbe z mafijskimi metodami in infiltracijo mafijske združbe 'Ndranghete v nogomet, poleg drog tudi vodenje povezanih poslov stadiona San Siro, od parkiranja in prodaje spominkov ter sendvičev do prodaje vstopnic za tekme, pa tudi izsiljevanje in pretepanje, poroča Ansa.

Skoraj vsi osumljenci so povezani z najvplivnejšimi huliganskimi skupinami v dveh glavnih nogometnih ekipah Milana.

Podrobnosti operacije bodo znane na novinarski konferenci ob 11.30 v pisarnah milanskega državnega tožilstva, so še zapisali pri Ansi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.