Šport > Nogomet
292 ogledov

Zato Atletico ne more prepovedati vstopa svojim ultrasom

Courtois Profimedia Vratar Reala Thibaut Courtois je bil glavna tarča navijačev Atletica.
Ekipa Jana Oblaka se je po kaotičnem madridskem derbiju lotila reševanja navijaške problematike.

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid je sporočil, da je navijaču, ki je na nedeljskem mestnem derbiju proti Realu (1:1) na igrišče odvrgel predmet, zaradi česar so morali tekmo prekiniti za 20 minut, dosmrtno prepovedal obisk tekem na svojem stadionu. Navijača so v klubu, katerega prvi vratar je Jan Oblak, identificirali s pomočjo policije.

Sicer je v nedeljo več navijačev Atletica metalo predmete proti vratarju Reala Thibautu Courtoisu, potem ko je Real povedel v drugem polčasu. Atletico je vseeno osvojil točko, potem ko je Angel Correa zadel v sodnikovem dodatku.

"Naš varnostni oddelek še naprej tesno sodeluje s policijo, da identificira še druge vpletene, ki jih čaka ista kazen," so sporočili iz Atletica v izjavi za javnost.

Klub je še zapisal, da bo v svoj pravilnik vključil prepoved vnosa katerega koli elementa ali kosa oblačila, ki omogoča osebi, da na stadionu skrije svojo identiteto.

"Z vsemi sredstvi si bomo še naprej prizadevali za odpravo vsakršnega nasilja," so še zapisali pri madridskem klubu.

Abqar Mbappe Real Alaves "Sramota!" Šport Ob polčasu prosil Mbappeja za dres, v drugem delu ni več igral

Po uradnih navedbah je bilo pristojnemu organu za preprečevanje navijaškega nasilja podanih 17 prijav o neprimernem skandiranju s tribun, od tega se jih je 15 nanašalo na podpornike domačega moštva.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Nadalje so vsi predmeti na igrišče prileteli z južne tribune, na kateri domujejo Atleticovi ultrasi. Med njimi je tudi skrajna desničarska skupina Frente Atletico, katere člani so bili odgovorni za nacistične pozdrave med tekmo. Zaradi tega se na Atletico že vrši pritisk, naj vsem pripadnikom Frente Atletica prepove obisk njihovih tekem, česar pa klub ne more storiti. Zakaj?

Kot pojasnjujejo novinarji Marce, takšen ukrep onemogoča zakonodaja, po kateri ni dovoljeno prepovedati obiska članom navijaških skupin, če ti niso bili predhodno identificirani kot kršitelji. Ker pa radikalna skupina sploh ni priznana s strani kluba, je temu kriteriju praktično nemogoče zadostiti. 

Atletico Ultrasi | Avtor: Profimedia Profimedia

huligani Obsežna racija Šport Italijanski policisti zgodaj zjutraj aretirali 19 ljudi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.