Šport > Olimpijske igre
1729 ogledov

Kakšen spektakel! Duplantis izzval rojaka, zdaj bo dobil, kar je iskal

Duplantis Epa
Norveška atletska zvezdnika, olimpijski prvak in svetovni rekorder v skoku s palico Armand Duplantis in tekač Karsten Warholm, bosta uprizorila prav poseben skandinavski dvoboj.

Olimpijski prvak v skoku s palico in svetovni rekorder iz Švedske Armand Duplantis in norveški sprinter Karsten Warholm bosta uprizorila nenavaden dvoboj in se pomerila v sprintu na 100 metrov. Dvoboj bo 4. septembra na predvečer mitinga atletske diamantne lige v Zürichu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izida sprinta ni mogoče napovedati, saj njuna najboljša časa nista tako zelo različna. Warholm, olimpijski prvak v teku na 400 m z ovirami pred tremi leti v Tokiu, je leta 2017 v sprintu na 100 metrov dosegel 10,49 sekunde. Duplantis je 100 m pretekel v 10,57 le leto pozneje.

Šved Duplantis, ki je na olimpijskih igrah v Parizu postavil svetovni rekord v skoku s palico 6,25 m, je na družbenih omrežjih izzval Warholma. Norvežan je na koncu privolil v obračun dveh atletskih superzvezdnikov.

Warholm na olimpijskih igrah v Parizu ni ubranil naslova iz Tokia. Na 400 metrov ovire je slavil Rai Benjamin iz ZDA. Karsten se je moral zadovoljiti s srebrom.

Warholm | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.