Šport > Olimpijske igre
2566 ogledov

Obsojenega posiljevalca pod Eifflovim stolpom pričakali glasni žvižgi

Steven van de Velde Profimedia Steven van de Velde.
Eden najmanj priljubljenih športnikov na letošnjih olimpijskih igrah prihaja z Nizozemske.

Del nizozemske reprezentance v odbojki na mivki je tudi 29-letni Steven van de Velde. Slednji je bil leta 2016 obsojen na štiri leta zapora, potem ko je priznal, da je trikrat posilil 12-letno britansko dekle.

Van de Velde igra v paru z Matthewom Immersom in ko je nizozemska dvojica v petek prišla na tekmovališče pod Eifflovim stolpom, ju je občinstvo pričakalo z glasnimi žvižgi.

Gledalci so žvižgali in negodovali tudi ob vsakem servisu Van de Veldeja ter odkrito navijali za Norvežana Andersa Mola in Christiana Soruma na nasprotni strani mreže. Skandinavca sta zmagala, toda Nizozemca sta se kljub temu uvrstila v izločilne boje. 

Svojo pot sta Van de Velde in Immers končala v osmini finala, kjer sta bila boljša Brazilca Evandro in Arthur Lanci z 2:0 v nizih. Tudi na tem dvoboju je bil Van de Velde deležen žvižgov.

Steven van de Velde | Avtor: Profimedia Profimedia
Van de Velde se je na olimpijske igre kvalificiral po ustaljeni tekmovalni poti in Mednarodni olimpijski komite (MOK) mu ni mogel preprečiti nastopa, saj je kazen za svoja dejanja odslužil.

"Sprejel sem življenjsko odločitev, ko sem bil izgubljen. Zdaj sem bolj izkušen. Ne morem spremeniti preteklosti, moram nositi posledice. To je bila največja napaka mojega življenja," je Van de Velde dejal pred olimpijskimi igrami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice