Šport > Olimpijske igre
9882 ogledov

Američan, ki je prejel srebrno kolajno, je poročen s to Slovenko

Brady Ellison Profimedia
Mož slovenske lokostrelke si je priboril srebrno odličje.

Južnokorejec Woojin Kim je na olimpijskih igrah v Parizu osvojil zlato medaljo v lokostrelstvu med posamezniki. S srebrom se je moral zadovoljiti Američan Brady Ellison, medtem ko je bron prav tako pripadel južnokorejskemu lokostrelcu Wooseoku Leeju.

Južnokorejski lokostrelec je osvojil zlato medaljo po izjemno izenačenem dvoboju z Ellisonom, od Američana je bil boljši s 6:5. Američan je sicer vodil z 2:0 in 4:2, a je nato šele v šesti podaljšani seriji moral priznati premoč Woojinu, ki je v Parizu tako osvojil že tretjo zlato medaljo. Pred tem je bil najboljši še ekipno in v mešanih dvojicah.

Woojin je tako postal prvi lokostrelec v zgodovini, ki se lahko pohvali s skupno kar petimi zlatimi olimpijskimi medaljami.

Drugi korejski predstavnik Lee Wooseok je bil v tekmi za bron s 6:0 boljši od Nemca Floriana Unruha.

Ellison je sicer od leta 2016 poročen s slovensko lokostrelko Tojo Ellison, z dekliškim priimkom Černe. Imata dva sinova in živita v mestu Globe v Arizoni.

Toja Ellison | Avtor:

Lokostrelka je sicer junija letos po dveh letih premora zaradi nosečnosti in rojstva drugega sina ponovno nastopila na svetovnem pokalu in v turški Antalyi osvojila četrto mesto v sestavljenem loku.

Sestavljeni lok za razliko od ukrivljenega ni olimpijska disciplina. 

 

Komentarjev 1
Sorodne novice