Šport > Olimpijske igre
623 ogledov

Slovenija po dnevu čakanja dobila nasprotnika v četrtfinalu

slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenski odbojkarji se bodo pomerili s starimi znanci.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v skupini A zabeležila tri zmage, po vrsti so padle Kanada (3:1 v nizih), Srbija (3:0) in Francija (3:2), ter se tako prepričljivo uvrstila v četrtfinale. Na svojega tekmeca med najboljših osem je nato morala počakati, dobila pa ga je po dvoboju med Italijo in Poljsko. Italijani so zmagali, Poljaki pa bodo izbrancem Gheorgheja Cretuja poskušali preprečiti pot v polfinale.

Italijani imajo tako po skupinskem delu najboljši rezultat in bodo zaradi razvrstitve na skupni lestvici igrali proti Japoncem, ki so na tej lestvici osmi. Po tem principu bodo tretjeuvrščeni Slovenci igrali proti šestim Poljakom. Drugouvrščeni Američani so si prislužili Brazilce, zadnji par pa sestavljajo gostitelji in Nemci.

Slovenci so še enkrat več dobili neprijeten termin, s Poljsko se bodo pomerili v ponedeljek ob deveti uri zjutraj.

slovenska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Poljaki so tik pred olimpijskimi igrami Slovenijo premagali na domačem pripravljalnem turnirju, prav tako pred domačimi gledalci pa so kapetana Tineta Urnauta in kolege zaustavili v Ligi narodov. Takrat so se veliki tekmeci pomerili v boju za tretje mesto.

Če bo Slovenija uspela premagala Poljsko, se bo v polfinalu pomerila z boljšim iz dvoboja med ZDA in Brazilijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice