Šport > Olimpijske igre
903 ogledov

Slovenci ne bodo kalkulirali

Matej Gaber Profimedia
Proti Nemcem in proti kalkulacijam za četrtfinale.

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v nedeljo ob 14. uri merila še na zadnji tekmi skupinskega dela olimpijskega turnirja v Parizu. Tekmec bo Nemčija, dvoboj pa bo pomemben tudi v luči tekmeca v četrtfinalu. Pogledovanja proti drugi skupini bo nekaj, a veliko vpliva na to igralci nimajo.

Nenazadnje se bodo po slovenski tekmi odvili še trije dvoboji, ki bodo dali končno tabelo četrtfinalnih parov.

V skupini A bosta poleg dvoboja Slovenija - Nemčija še tekmi Švedska - Japonska (9.00) in Španija - Hrvaška (21.00), kar bo po vsej verjetnosti ob pričakovani švedski zmagi proti Japoncem neposredni obračun za uvrstitev v četrtfinale.

Nemčija in Slovenija imata po šest točk, Švedska, Španija in Hrvaška pa so pri štirih, medtem ko je Japonska na dnu brez točk.

Kalkulacije se s tem šele začnejo, saj je v drugi skupini odprtih še nekaj mest. V nezavidljivem položaju so domačini, ki imajo po štirih tekmah vsega tri točke in bodo igrali neposredni obračun za bržčas "le" četrto mesto proti Madžarski (16.00). S tem bi zmagovalec tega obračuna naletel na zmagovalca tekme Nemčija - Slovenija.

Blaž Janc | Avtor: Profimedia Profimedia

V skupini B ima sicer Danska osem točk, Norveška šest, Egipt pa pet, a slednji za konec igra z najbolj skromno reprezentanco turnirja Argentino ob 11. uri. Za Francijo je z možnostmi za četrtfinale še Madžarska z dvema točkama. Preostali par zadnjega kroga je še Danska - Norveška ob 19. uri.

Slovenski rokometaši so tako v zanimivem položaju, v katerem lahko malce preračunavajo. Slabše od drugega mesta ne morejo več končati, zaradi česar je bil selektor Uroš Zorman zelo zadovoljen po petkovi tekmi.

"Fantje so si zaslužili biti v tem položaju po napornem ritmu štirih tekem v šestih dneh," je dejal in se pomudil še pri kalkulacijah.

"Bomo videli. Dajmo času čas. Bomo preračunali vse stvari ter pregledali ranjene, da vidimo, koga imamo. Začenjamo minimalno iz drugega mesta, kakorkoli se obrne naša tekma. Pomembno je četrtfinale, nismo še rekli zadnje besede. Marsikaj je še pred nami," poudarja 44-letni Ljubljančan.

Igralci so bili v prvi vrsti zadovoljni z napredovanjem iz zelo zahtevne skupine. "Seveda smo zadovoljni, ampak kakorkoli, imamo še dve tekmi. Bomo videli, kaj se bo še dogajalo v naši skupini, ker so kalkulacije nore. Vsak lahko premaga vsakega. Potem pa lahko spet začnemo uporabljati tisto krilatico, da gremo tekmo po tekmo, kar imamo vsi tako radi," je dodal Tilen Kodrin.

Aleks Vlah, strelec kar 30 zadetkov ob zadnjih treh zmagah proti Hrvaški, Švedski in Japonski, se zaveda položaja, v katerem so se znašli s soigralci.

Aleks Vlah | Avtor: Profimedia Profimedia

"Težko je odgovoriti, kako se pripraviti. Mi gremo na vsaki tekmi na zmago. Kakšna bo računica po nedeljski tekmi, ne vem. Čakamo nedeljo in da se čim bolje pripravimo na Nemce. Seveda si želimo zmagati in tako bomo tudi pristopili k tekmi," je prepričan član danskega Aalborga.

"Zagotovo se bo gledalo, koga lahko dobimo, ampak načeloma nimamo vpliva na to. Ne vemo, kako se bo končala druga skupina. Tekme se bodo odvile tudi za našim obračunom, tako da gremo igrati svoj rokomet, se poveseliti uvrstitve v četrtfinale in stremeti k novim zmagam," je dodal 27-letni zunanji igralec.

Nekaj skrbi je v zadnjih dneh povzročala oteklina kolena Boruta Mačkovška. Eden od treh stebrov obrambe slovenske zasedbe je izpustil dvoboj proti Japonski, a je Matej Gaber, eden od njegovih siceršnjih kolegov v srednjem bloku, pohvalil njegovo menjavo.

"Moram reči, da je Nik Henigman opravil zelo dober posel. Vedno govorimo, da moramo tudi brez tistih, ki jih ni. Za vsakega imamo menjavo," je prepričan izkušeni krožni napadalec.

Novi član francoskega Nantesa je po treh zmagah dejal, da so v reprezentanci apetiti zrasli, a poudarja: "Prvi cilj je bil četrtfinale, to smo dosegli. Malo smo lačni postali, če sem čisto iskren, ampak moramo ostati na realnih tleh."

Matej Gaber | Avtor: Profimedia Profimedia

Obrnil se je še proti naslednjim tekmecem Nemcem, ki v Parizu igrajo odlično. "Japonci so malo atipična ekipa, vsi so zelo hitri, Nemci pa so težka konjenica, kar tudi meni in Blažu Blagotinšku bolj paše. Imamo dan za analizo, da se pripravimo na njih in potem gremo v boj," brez kalkulacij pravi 33-letni Gaber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice