Šport > Olimpijske igre
2599 ogledov

Slovenec se je vpisal v zgodovino rokometnih turnirjev na OI

Aleks Vlah Profimedia
Slovenski zunanji igralec se je vpisal v zgodovinske knjige.

Slovenska rokometna reprezentanca si je že zagotovila nastop v četrtfinalu olimpijskih iger. To ji je uspelo s tesno zmago proti Japonski z 29:28 (15:15). Pred tem so izbranci Uroša Zormana premagali že Švedsko in Hrvaško, v prvem krogu pa je bila premočna Španija.

Proti Japoncem si Slovenci skozi celotno tekmo niso priigrali večje prednosti, v prvem polčasu so namreč večinoma zaostajali, v drugem pa so prevzeli pobudo, a so jim rokometaši iz dežele vzhajajočega sonca vseskozi dihali za ovratnik. Slovenski voz je odlično sicer vlekel Aleks Vlah, ki je na tekmi zbral skoraj polovico zadetkov svoje reprezentance, žogo je v mrežo poslal kar 14-krat. S tem se je zapisal v zgodovino olimpijskih turnirjev v rokometu.

Le en rokometaš je namreč na posamezni tekmi OI dosegel več zadetkov. Leta 1976 je na olimpijskih igrah v Montrealu že pokojni Poljak Jerzy Klempel proti Tuniziji zbral 15 zadetkov. Poljska, ki je na turnirju osvojila bron, je na omenjeni tekmi slavila s 26:12-

Štirinajst golov je leta 1996 v Atlanti uspelo doseči Francozu Frédéricu Volleju ob zmagi proti Braziliji s 37:23.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice