Šport > Olimpijske igre
202 ogledov

Slovensko razočaranje v Parizu: "Nisem našla pravega občutka"

Lia Apostolovski Profimedia
Slovenska skakalka v višino Lia Apostolovski je po neuspehu v kvalifikacijah končala z nastopi v Parizu.

Začetek slovenskih nastopov na atletskem stadionu na olimpijskih igrah v Parizu se ni začel povsem v skladu s pričakovanji. Prva od slovenskih atletinj je slovenske barve na Stade de Franceu zastopala Lia Apostolovski, ki pa na svojem olimpijskem debiju ni bila uspešna v kvalifikacijah skoka v višino, v katerih je zasedla 26. mesto.

Začetno višino 1,83 metra je preskočila v prvem poskusu, a je nadaljevanje tekmovanja prineslo razočaranje. Letvica, ki je bila postavljena na 1,88 metra, je bila za slovensko skakalko v višino previsoka. Poskusila je trikrat in jo trikrat tudi podrla. Še najbližje je bila v tretjem poskusu, ko je bilo že videti, da ji bo uspelo, a letvica na koncu vendarle padla.

Ni se pomiril Šport Kauzer po neprespani noči z vso silo: "Nočem, da moja hči ..."

"Danes žal nisem našla pravega občutka za zalet. Nisem mogla sestaviti dobrega skoka, na silo pač ne gre. Dober je bil le zadnji, ko se mi je uspelo sprostiti, da sem lahko približno skočila, kot znam. Ne glede na vse sem vesela, da sem tu nastopila. Nimam si česa očitati, borila sem se do konca. Pred mano je še dolga športna pot, to je bila le ena izmed številnih tekem. Pariz je bila dobra izkušnja, se vidimo v Los Angelesu," je dejala štiriindvajsetletna Apostolovski, ki je marca letos navdušila z bronom na svetovnem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu.

Kvalifikacijska norma je sicer postavljena na 1,97 metra. V finale vodi 12 mest, nastopa pa 32 atletinj.

Popoldne bodo na atletskem stadionu nastopile še Klara Lukan v teku na 5000 metrov, Neja Filipič v troskoku in Anita Horvat v teku na 800 metrov.

Kirpichnikova Izpolnila sanje Šport Olimpijsko veselje skazile obtožbe o izdajstvu domovine

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.