Šport > Olimpijske igre
9776 ogledov

Korak do medalje, nato izključen zaradi svojega vedenja

Guram Tušišvili Profimedia
Judoist Tušišvili zaradi nešportnega vedenja diskvalificiran z olimpijskih iger.

Judoist Guram Tušišvili iz Gruzije je bil zaradi nešportnega obnašanja po porazu v četrtfinalnem dvoboju v kategoriji nad 100 kg proti Francozu Teddyju Rinerju diskvalificiran z olimpijskih iger in je ostal brez bojev za odličja. Prav tako ne bo smel nastopiti v tekmovanju mešanih ekip, je po dvoboju sporočila Mednarodna judo zveza (IJF).

Tušišvilija, sicer olimpijskega podprvaka iz Tokia, je v četrtfinalnem dvoboju z iponom premagal trikratni olimpijski prvak Riner. Po porazu se je Gruzijec razjezil in med drugim odrinil Francoza, da je ta padel.

Teddy Riner | Avtor: Profimedia Profimedia

V IJF menijo, da je Tušišvilijevo vedenje "v nasprotju z duhom juda". Po incidentu so zato sklicali disciplinsko komisijo, ki je določila, da je 29-letni Tušišvili diskvalificiran tudi z vseh mednarodnih tekmovanj pod okriljem zveze, "dokler disciplinska komisija IJF ne sprejme končne odločitve", so zapisali v izjavi.

Če bi Gruzijec znal obrzdati živce, bi se še lahko potegoval za bronasto kolajno, v repešažu bi bil eden izmed glavnih favoritov.

Petintridesetletni Riner je olimpijski prvak v posamični kategoriji postal na igrah v Riu leta 2016 in Londonu leta 2012, iz Tokia 2021 pa ima posamično bronasto medaljo in zlato medaljo v mešanih ekipah. V Pekingu leta 2008 je posamično osvojil bron.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice