Šport
4939 ogledov

Velik incident v Parizu, aretirali očeta zlate hrvaške olimpijke

Barbara Matić Profimedia
Ker naj bi brez njenega dovoljenja poljubil eno izmed prostovoljk, je bil v Parizu aretiran oče zlate hrvaške judoistke.

Boris Matić, oče hrvaške judoistke Barbare Matić, ki je v sredo osvojila zlato olimpijsko medaljo, je bil v četrtek aretiran zaradi suma na spolni napad na prostovoljko, ki je bila na prizorišču zadolžena za namestitev gledalcev.

Ta ga je prijavila policiji, da jo je brez dovoljenja poljubil, medtem ko je slavil zmago svoje hčerke v četrtfinalnem dvoboju. 24-letna prostovoljka je bila šokirana nad obnašanjem očeta hrvaške judoistke, poizkušala se mu je izviti, a jo je ta na koncu vseeno uspel poljubiti.

Francoski BFMTV, katerega povzema hrvaški Index, trdi, da je iz policijskih virov prišel do informacij, da so Borisa Matića že aretirali in privedli na policijsko postajo 7. okrožja v Parizu, kjer so sprožili preiskavo, potem ko je bila proti njemu vložena ovadba.

Do podrobnosti same prijave pa so se dokopali pri francoskem Le Parisienu, kjer pišejo, da prostovoljka trdi, da se Matić ni želel odpraviti na tribuno, kjer je bilo njegovo mesto. Stal naj bi na stopnicah med sektorjema C13 in C14, ko pa ga je opozorila, da je njegovo mesto na tribuni C4, se ni želel premakniti.

Barbara Matić | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz pogovora z njim v angleščini ji je uspelo izvedeti, da gre za očeta tekmovalke, ki se trenutno bori na tatamiju ter da se do konca njenega dvoboja ne namerava premakniti. Ker ni imela pooblastil, da ga napoti na njemu določeno mesto, v bližini pa ni bilo varnostnika, je obupala nad svojo namero.

Matić naj bi nato do konca dvoboja glasno navijal, ob zmagi njegove hčere pa ga je še posebej poneslo. V naletu sreče in radosti je prijel prostovoljko za ramena ter jo brez njenega dovoljenja poljubil, nato pa je zbežal po stopnicah.

Incident je opazila tudi priča, ki je enako verzijo zgodbe kot prostovoljka povedala policiji. Poudarila je, da se je prostovoljka upirala in ga poizkušala odriniti stran, a ga to ni zaustavilo. Priča je še poudarila, da je prostovoljka po incidentu prebledela ter bila v šoku.

Sam incident sicer močno spominja na tistega izpred enega leta, ko je tedanji predsednik Španske nogometne zveze Luis Rubiales brez dovoljenja poljubil nogometašico Jennifer Hermoso po slavju v finalu svetovnega prvenstva. Ta incident ga je stal funkcije, tožilstvo pa zanj zahteva dve leti in pol zaporne kazni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • h4ck3r 23:40 01.avgust 2024.

    Hjao...na usta, lice, kam? Res ste že bedasti s tem feminizmom in oh in sploh in...babe dobte si babe alo pa babje dedce in nehajte iskati pozornost na takšne bedaste načine. Veselil se je, pa kaj...v zanosu veselja ga je ...prikaži več zaneslo in je to to. Zbežal? Verjetno je stekel k hčerki, da ji čestita

  • Kmodri_ 22:04 01.avgust 2024.

    Hrčki končno bonton EU!

Sorodne novice