Šport > Olimpijske igre
177 ogledov

Slovenci kljub napredovanju brez bele zastave na tekmo s Francijo

Tonček Štern Epa
Slovenski odbojkarji so zelo zadovoljni z dosedanjim potekom olimpijskega turnirja. "Mislim, da smo vsi vedeli, po kaj gremo," po uvrstitvi v četrtfinale pravi še vedno lažje poškodovani Tonček Štern.

Slovenski odbojkarji so z dvema zmagama proti Kanadi in Srbiji z odliko opravili prvi del olimpijskega turnirja. Njihov nastop na olimpijskem turnirju za prvega korektorja Tončka Šterna ni presenečenje, uvrstitev v četrtfinale pa označuje kot dosežen prvi cilj v Parizu.

"Mislim, da smo vsi vedeli, po kaj gremo, vsi smo imeli neke skrite želje, cilje. To je sigurno prvi cilj - da se uvrstimo iz skupine, da gremo v četrtfinale, in uspelo nam je, tako da se v tem trenutku res počutimo fenomenalno," je za STA dejal Štern. Zdaj bodo imeli nekaj premora, da se pripravijo na Francijo. Tekma z gostitelji jih čaka v petek.

Cretu 'Nezemljan' Šport Selektor Slovenije: "Storili so vse, da bi me oddaljili od velikega odra"

Tonček Štern | Avtor: Epa Epa
Kljub temu, da so se že uvrstili v četrtfinale olimpijskega odbojkarskega turnirja, Štern meni, da je tekma s Francijo zelo pomembna, "sploh za samozavest, za napredovanje in za razvrstitev v skupini".

"V četrtfinalu vsi vemo, da bo igralo osem najboljših reprezentanc. Mislim, da ni več velikih razlik, da bi lahko karkoli preračunavali. Naš glavni pristop bo, da gremo z istim pristopom, kot smo odigrali uvodni dve tekmi, res na najvišji ravni s tehničnega in taktičnega vidika," je še prepričan Štern.

Izvrstnega odbojkarja navdušuje tudi prava energija ekipe, zlasti proti Srbom, ko se je tudi od zunaj videla dominantna predstava, ko nasprotnikom niso pustili dihati in so prepričljivo zmagali.

Štern je potrdil, da so bili prvi dnevi v Parizu v znamenju precejšnje olimpijske evforije: "Vsi smo si želeli najprej vse ogledati v olimpijski vasi. Ko prideš enkrat v to vas, med najboljše športnike vseh različnih športov, je sigurno en dober občutek. To so sanje vsakega športnika."

Po uvodni evforiji pa so se že hitro morali zbrati in usmeriti vse svoje misli v odbojko. "V tem trenutku je najbolj pomembno, kaj delamo na igrišču."

Štern je spregovoril tudi o poškodbi, izpahnjenem kazalcu leve roke, ki jo je staknil na nedeljski prvi tekmi. "Najprej je bilo videti kar slabo, ampak ko so prst vrnili v pravo stanje, sem že takoj čutil, da verjetno pa ni tako slabo in tudi slikanje naslednji dan je pokazalo, da kost ni počena, da ni zloma in sem lahko nadaljeval."

Na tekmi proti Srbiji je nosil bandažo. "Imel sem povezana dva prsta, bilo je čutiti nekaj bolečine, sploh ko skočiš v blok, ko pride kakšna granata z druge strani, ko dobiš udarec, je malo bolečine, ampak je vredno potrpeti, stisniti zobe za to, kar delamo," je še dejal Štern.

Tonček Štern Čustven trenutek Šport "On je nora žival!" Selektor razkril, kaj je po poškodbi storil Štern

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.