Šport > Olimpijske igre
1454 ogledov

Sodniki pokopali olimpijske sanje še enega velikega slovenskega aduta

Peter Kauzer Profimedia
Peter Kauzer je po sodniškem pribitku 50 sekund zaključil svoje nastope v olimpijskem polfinalu.

Srebrni slovenski kajakaš iz Ria 2016 Peter Kauzer je na pariških brzicah v slalomu na divjih vodah lovil novo visoko uvrstitev na olimpijskih igrah, a je svojo pot zaključil v polfinalu, saj se ni uspel uvrstiti med najhitrejših 12 kajakašev, ki so se prebili v veliki finale, ki bo na sporedu danes ob 17.30.

Slovenec, ki je nastopil kot sedmi izmed dvajsetih tekmovalcev, je sicer zelo hitro ter brez dotika opravil s progo ter ob le eni nekoliko bolj očitni napaki pri sedemnajstih protitočnih vratcih ob svojem prihodu v cilj zasedel drugo mesto ter postavil čas 92.80, ki bi mu na koncu zanesljivo prinesel nastop v velikem finalu.

A takoj po prihodu v cilj so mu sodniki zaradi domnevno nepravilno odpeljanih osmih vratc pripisali 50 sekund pribitka, ki so uničile Slovenčeve sanje o novem olimpijskem uspehu. Kauzer je v ciljnem prostoru s precejšnjo nejevero in jezo sprejel novo kontroverzno odločitev v slovensko škodo, potem ko je zaradi odločitve sodnikov brez medalje ostal že naš kanuist Benjamin Savšek.

Peter Kauzer | Avtor: Profimedia Profimedia

Z rezultatom 142.80 Kauzer seveda ni imel več nobenih upov na preboj v finale in je na koncu zaključil letošnje olimpijske igre na 18. mestu. Za njim sta v polfinalu zaostala le dva tekmovalca, ki prav tako nista pravilno odpeljala enih vratc.

Slovenski kajakaš je sicer z izjemo sporne kazni odlično opravil s svojim polfinalnim nastopom, saj bi brez pribitka 50 sekund s časom 92.80 zasedel sedmo mesto v polfinalu. Glede na to, da je bil med najhitrejšimi kljub eni očitni napaki, bi vsekakor lahko veliko pričakoval od svojega polfinalnega nastopa.

Polfinale je sicer dobil Britanec Joseph Clarke z rezultatom 89.51, drugi je bil Nemec Noah Hegge (91.24) ter tretji domačin Titouan Castryck (91.56).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice