Šport > Olimpijske igre
1283 ogledov

Fantastično! Slovenka le še zmago oddaljena od olimpijske medalje!

Andreja Leški Profimedia
Judoistka Andreja Leški po treh zmagah že v polfinalu olimpijskih iger.

Slovenska judoistka Andreja Leški se je prebila v polfinale olimpijskega turnirja v kategoriji do 63 kilogramov. Potem ko je v prvem krogu hitro ugnala Gruzijko Eter Askilašvili, je bila v drugem krogu uspešnejša od Alžirke Amine Belkadi, v četrtfinalu pa je premagala celo drugo nosilko Kanadčanko Catherine Beauchemin-Pinard.

Sedemindvajsetletna slovenska tekmovalka je svoj prvi dvoboj v Parizu hitro dobila, potem ko je po 58 sekundah z ipponom zanesljivo premagala 20-letno Askilašvili.

V drugem dvoboju ji je nasproti stala večkratna afriška prvakinja Belkadi, ki je hitro dobila rumen karton, nato pa povedla s prednostjo vazarija. To pa Leški ni zmedlo. Po slabih treh minutah dvoboja je Slovenka nasprotnico stisnila v prijem, v katerem jo je držala 20 sekund, kar ji je prineslo ippon in zmago po skupaj 3:10 minute borbe.

Andreja Leški | Avtor: Profimedia Profimedia

Najtrši oreh pa je Slovenko čakal v četrtfinalu, ko se je pomerila z bronasto z zadnjih olimpijskih iger in svetovno podprvakinjo iz leta 2022 Kanadčanko Beauchemin-Pinard, ki je dobila njun zadnji medsebojni dvoboj. Toda tokrat ji je Slovenka hitro vsilila svoj slog borbe.

Odločitvi je bila Leškijeva blizu po dobri minuti in pol ter atraktivnem metu. Tekmica je začela bežati v parter in pol minute pred koncem prejela že drugi opomin. Vseeno sta šli tekmovalki v podaljšek, kjer je bila še naprej nevarnejša Slovenka, ki je dvoboj končala s končnim prijemom.

Popoldan (polfinalni boji naj bi se začeli ob 16.51) se bo Leškijeva v polfinalu pomerila z dvakratno olimpijsko in osemkratno svetovno prvakinjo Francozinjo Clarisse Agbegnenou. Drugi polfinalni par tvorita Katarina Krišto iz Hrvaške in Mehičanka Prisca Alcaraz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice