Šport > Olimpijske igre
104 ogledov

Slovenska veslača ostala brez polfinala

Isak Žvegelj Epa
Slovenska veslača v skifu brez boja za olimpijski finale.

Slovenska veslača Nina Kostanjšek in Isak Ivan Žvegelj, ki tekmujeta v skifu, sta po današnjih četrtfinalnih nastopih ostala brez bojev za olimpijska odličja. Slovenska skifista sicer še nista končala nastopov v veslaškem centru na reki Marni. V sredo se bosta merila za razvrstitev od 13. do 24. mesta. V četrtfinalu sta bila oba peta v svojih skupinah.

Najprej se je na vodo v olimpijskem veslaškem tekmovanju v skifu podala Kostanjškova, ki je tekmovala v četrtfinalni skupini 4. Najboljša v skupini, v kateri je na 2000-metrski razdalji tekmovala tudi Slovenka, je bila Viktorija Senkute iz Litve.

Kostanjškova je četrtfinale v svoji skupini končala na petem mestu. Slabša od 31-letne zobozdravnice iz Ljubljane je bila v četrtfinalni skupini 4 le turška tekmovalka Elis Ozbay.

Nina Kostanjšek | Avtor: Epa Epa

Slovenija pa je imela predstavnika tudi v moški konkurenci, v četrtfinalu je nastopil Žvegelj, ki pa tako kot Kostanjškova pred njim na 2000-metrski razdalji ni prikazal predstave, s katero bi se lahko meril za olimpijski finale.

Žvegelj je bil peti, slabši od Slovenca v četrtfinalu 3 je bil le Kubanec Reidy Cardona Blanco, medtem ko je bil najboljši Nizozemec Simon van Dorp. Slovenski veslač je tako pristal v skupini tekmovalcev, ki se bodo v polfinalu C/D merili za največ 13. mesto.

V polfinale A/B je napredovalo po 12 tekmovalk oziroma tekmovalcev, torej po trije najboljši iz vsake od četrtfinalnih skupin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice