Šport > Olimpijske igre
127 ogledov

Kožul nudil odličen odpor enemu najboljših na svetu

Deni Kožul Epa
Kožulu v drugem krogu ni uspelo presenetiti Togamija, a je Japonca vseeno dobro namučil in mu celo odvzel dva niza.

Slovenski namiznoteniški igralec Deni Kožul je danes v drugem krogu olimpijskega turnirja v Parizu izgubil proti Shunsukeju Togamiju z 2:4 v nizih. Proti Japoncu, ki je s 15. mestom na svetovni lestvici veljal za velikega favorita dvoboja, je sicer vodil z 1:0 in 2:1 v nizih.

Kožul je dobil izenačen prvi niz z 11:9, pri čemer je izkoristil prvo zaključno žogico. V drugem nizu je nekoliko padel in si hitro priigral zaostanek štirih in nato šestih točk. Japonec je niz gladko dobil z 11:4.

Deni Kožul | Avtor: Epa Epa

Bolj napeto je bilo zopet v tretjem nizu. Po zaostanku z 1:3 je Kožul izenačil na 3:3 ter pozneje na 7:7 in 8:8. Zatem je po napaki Togamija prevzel vodstvo in vnovič izkoristil prvo zaključno žogico na svoj servis (11:8).

V četrtem nizu je Japonec povedel s 3:1 in 4:2, a je Kožul izenačil na 4:4. Togami je nato zbežal na plus tri. Prednost je ob atraktivni igri zadržal do konca niza (11:7).

Peti niz je Togami začel odločno. Povedel je s 6:0 in niz gladko dobil z 11:3. Dobro igro je nadaljeval tudi v šestem nizu, v katerem ga Kožul ni uspel resneje ogroziti. Japonec je še enkrat več upravičil vlogo favorita in niz osvojil z 11:5.

Deni Kožul | Avtor: Epa Epa

V prvem krogu je Kožul, sicer 126. igralec sveta, presenetljivo s 4:2 v nizih izločil 42-letnega indijskega veterana Kamala Achanto, ki na lestvici zaseda 40. mesto.

Dvoboj drugega kroga čaka še najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Darka Jorgića, ki bo v sredo ob 10. uri igral proti Britancu Liamu Pitchfordu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice