Šport > Olimpijske igre
709 ogledov

Neverjetna zgodba: nikoli več naj ne bi hodil, zdaj blesti na olimpijskih igrah

Anders Lind Epa
Do zmage na olimpijskih igrah po napovedi, da ne bo nikoli več igral namiznega tenisa.

Danski namiznoteniški igralec Anders Lind se je moral znova naučiti hoditi, potem ko je v prometni nesreči trpel hude poškodbe hrbtenice. To je bilo pred tremi leti, zdaj pa je zmagal na olimpijskih igrah v Parizu.

Lind je v ponedeljek v osmini finala moških posamičnih nastopov s 4:0 premagal 17. igralca sveta, Portugalca Marcosa Freitasa. "To je bila dolga pot," je povedal po zmagi. "Bilo je težko in bilo je naporno, a s tekmo, kot je današnja, je bilo vredno. Brez obžalovanja," je dodal.

Anders Lind | Avtor: Epa Epa

Lind je bil marca 2021 vpleten v prometno nesrečo, v kateri si je zlomil dve vretenci. Zdravniki so takrat 22-letniku povedali, da morda nikoli več ne bo hodil in igral namiznega tenisa. Izpustil je olimpijske igre v Tokiu, a je obljubil, da bo vsem dokazal, da se motijo. "Jokal sem ves teden. Vsi so rekli, da ne bom več igral," je danes 25-letnik povedal za olimpijski medijski center.

Kot je dodal, je bil namizni tenis njegovo življenje, "nisem imel izbire". Z okrevanjem je začel tako, da je počasi hodil 20 metrov na dan, nato 40 metrov, nato 60 metrov. "Po nekaj mesecih sem lahko počasi tekel," je pojasnil. Pri tem ni le poskušal doseči ravni izpred nesreče, pač pa postati še boljši. "In v zadnjih 12 mesecih se počutim, kot da sem to dosegel," je ocenil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • optimist11 10:57 30.julij 2024.

    Nam je lahko za vzor. Ne moreš verjeti kaj je možno doseči z močno voljo.

Sorodne novice