Šport > Olimpijske igre
593 ogledov

Nemke poteptale slovenske sanje o četrtfinalu

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenija v boju z Nemčijo konkurenčna le 20 minut

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v tretji tekmi olimpijskega turnirja v Parizu izgubila z Nemčijo z 22:41 (9:16). Slovenke so v Parizu tako pri eni zmagi in dveh porazih, naslednja tekma jih čaka v četrtek.

Slovenija je za uvod na olimpijskih igrah doživela poraz z Dansko (19:27), v drugi tekmi pa dosegla prvo olimpijsko zmago, ko je ugnala Južno Korejo s 30:23. Danes je na ravni druge tekme igrala samo v uvodni tretjini dvoboja, potem pa povsem popustila in si nabrala velik minus pri zadetkih, saj Nemčija ni popuščala do zadnjih sekund.

Po današnjem porazu bo imela Slovenija še dve tekmi v predtekmovalni skupini A, na katerih si bo skušala priboriti uvrstitev med najboljše štiri, ki potujejo v četrtfinale. A bo po bolečem porazu z Nemkami vse skupaj mejilo na misijo nemogoče. V četrtek, 1. avgusta, ob 21. uri bo igrala z Norveško, 3. avgusta pa ob 16. uri še s Švedsko.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Danes so izbranke Dragana Adžića sicer dobro začele, po izenačenih začetnih minutah tudi prišle do vodstva s 5:4, vratarka Maja Vojnovič je ubranila prvo nemško sedemmetrovko.

A pozneje so Nemke, ki so po dveh porazih morale zmagati, sicer bi praktično že zapravile napredovanje, začele pritiskati. Preveč slovenskih napak, izgubljenih žog in izključitev ter nekaj lahkih nemških zadetkov po protinapadih so po 20 minutah nagnili tehtnico krepko na nemško stran.

Nemčija je najprej prednost povišala na štiri gole (10:6), pred koncem prvega dela pa že na osem (16:8), ob polčasu so Slovenke zaostajale za sedem.

Adžić je že pred odmorom poskušal spremeniti tok tekme tudi z menjavo vratark, namesto Vojnovičeve je med vratnici stopila Amra Pandžić. Ta je sicer do konca tekme zbrala osem obramb, vendar ob preveč anemični predstavi soigralk tudi to ni moglo preprečiti visokega poraza.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi v nadaljevanju je bilo hitro jasno, da Slovenkam ne bo uspelo spremeniti poteka dvoboja. Še naprej so delale preveč napak, Nemčija pa je vse kaznovala. Hitro je prišla do +10 pri izidu 20:10, potem pa ob slabi slovenski predstavi počasi razliko višala.

Nemke so si lahko ob visokem vodstvu prav tako privoščile vratarsko menjavo, Katharino Filter, ki je v prvem delu z nekaj odličnimi obrambami še dodatno spravljala Slovenke v slabo voljo, je zamenjala Sarah Wachter.

Slovenija se je do konca borila predvsem za čim manjšo končno razliko, a so Nemke kljub temu prišle do štiridesetice tik pred koncem, po še eni izgubljeni žogi tekmic pa so danes nepopustljive nemške nasprotnice le nekaj sekund pred koncem postavile še končnih 41:22.

Pri Sloveniji je bila najbolj razpoložena Ana Gros s šestimi goli, po pet sta jih dosegli Elizabeth Omoregie in Alja Varagić.

* Arena Paris Sud 6, gledalcev 5800, sodnici: Garcia, Paolantoni (Argentina).
* Nemčija: Filter, Wachter, Grijseels 1, Schmelzer 1, Antl 2, Smits 7, Bölk 1, Lott 7, Maidhof 6 (2), Döll 6, Behrend 3, Leuchter 2, Behnke 3, Stockschläder 2.
* Slovenija: Vojnovič, Klemenčič 3, Gros 6 (1), Omoregie 5, Spreitzer 10, Stanko, A. Abina 1, Mavsar 1, Ljepoja, Varagić 5 (1), Pandzić, Lazović 1, Svetik, E. Abina.
* Sedemmetrovke: Nemčija 3 (2), Slovenija 2 (2).
* Izključitve: Nemčija 8, Slovenija 8 minut.
* Rdeči kartoni: /

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • gregor96 11:09 30.julij 2024.

    a naših nihče ni hotu prej pof...., https://www.zurnal24.si/zdravje/intima/nekdanji-olimpijka-o-tem-zakaj-je-toliko-seksa-na-olimpijskih-igrah-427335

Sorodne novice