Šport > Olimpijske igre
50 ogledov

Slovenska debitantka priznala premoč Brazilki

Žana Pintarič Profimedia
Žana Pintarič je olimpijsko premiero končala v prvem krogu izločilnih bojev.

Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je nastope na premiernih olimpijskih igrah med posameznicami v disciplini ukrivljeni lok končala v prvem krogu izločilnih bojev. Od slovenske lokostrelke je bila boljša Brazilka Ana Luiza Sliachticas Caetano. Ta je v naslednji krog napredovala z izidom 6:2. Pintaričevo bo v Parizu nastopila tudi v mešanih parih.

Dvajsetletna Pintaričeva je v kvalifikacijah v konkurenci 64 tekmovalk zasedla 46. mesto in se uvrstila v spodnjo polovico uvrščenih. Njena brazilska tekmica je kvalifikacije končala na 19. mestu. Kvalifikacije še niso bile prvo sito na olimpijskih igrah, saj so se vse tekmovalke uvrstile v prvi izločilni krog. Na podlagi razvrstitve v kvalifikacijah se določajo pari v prvem krogu izločilnih bojev.

Pintaričeva je sicer letos poskrbela za zgodovinski mejnik, ko se je kot prva Slovenka v lokostrelstvu uvrstila na OI. Študentka geologije na Naravoslovnotehniški fakulteti v Ljubljani pa ni edina slovenska tekmovalka v Parizu v lokostrelstvu. V sredo bo v izločilnih bojih nastopil tudi 24-letni Domžalčan Žiga Ravnikar.

Ravnikar si je z 31. mestom kvalifikacij v prvem krogu izločilnih bojev v sredo zagotovil obračun z Italijanom Federicom Musolesijem. Italijan je bil v kvalifikacije 34. Slovenska lokostrelca bosta skupaj nastopila tudi na tekmi mešanih parov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice