Šport > Olimpijske igre
181 ogledov

Končala se je še ena velika kariera, prvi zapis po tekmi pa nasmeje do solz

Andy Murray Epa
Nekdanji prvi tenisač sveta Andy Murray je nekaj ur po zadnjem porazu v karieri na OI v Parizu poskrbel za hudomušen zapis, s katerim je nasmejal svoje sledilce in teniško skupnost.

S porazom v četrtfinalu moških dvojic na olimpijskem teniškem turnirju v Parizu je po 21 letih od prvega dvoboja med profesionalnimi igralci športno kariero končal Škot Andy Murray. Sedemintridesetletni Murray je že pred olimpijskimi igrami na družbenem omrežju X napovedal, da bo olimpijski turnir njegov zadnji v karieri.

Dvakrat je osvojil Wimbledon (2013, 2016), enkrat US Open (2012), pohvali se lahko tudi z dvema zlatima medaljama na olimpijskih igrah (2012, 2016), leta 2015 je z Veliko Britanijo zmagal v Davisovem pokalu, na vrhu lestvice ATP je preživel 41 tednov, na turnirjih ATP pa je zbral 46 lovorik.

Po zadnjem nastopu v karieri v vlogi tekmovalca je Murray dejal, da se je upokojil "pod svojimi pogoji".

andy murray | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji prvi igralec sveta in trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam se je upokojil pri 37 letih, ko sta z Danom Evansom izgubila v četrtfinalu moških dvojic na Roland Garrosu.

Ameriški par Taylor Fritz in Tommy Paul sta zadala udarec britanskemu paru z zmago s 6:2, 6:4 na polnem igrišču Suzanne Lenglen.

"Ponosen sem na svojo kariero, svoje dosežke in to, kar sem vložil v šport. Očitno je bilo čustveno, saj je bilo zadnjič, ko sem odigral tekmovalni dvoboj. Toda zdaj sem resnično vesel. Zadovoljen sem, kako se je končalo" je dejal Murray.

Dodal je: "Vesel sem, da sem lahko tukaj nastopil na olimpijskih igrah in končal pod lastnimi pogoji, ker v zadnjih nekaj letih to ni bilo nekaj, kar bi lahko naredil."

Le nekaj ur po tem, ko je tekmovalni lopar odložil v kot, se je Murray z zapisom na omrežju X pošalil: "Nikoli niti nisem maral tenisa".

Murrayju so se poklonili tudi njegovi tekmeci. Favorit za olimpijsko zlato odličje Novak Đoković je Murrayja opisal kot "neverjetnega tekmeca".

"Eden največjih teniških bojevnikov. Njegov borbeni duh je zagotovo nekaj, za kar sem prepričan, da bo navdihnilo številne prihodnje generacije," je dejal srbski as Đoković.

V času kariere je sodil med veliko četverico. Murray se je med športnimi upokojenci pridružil 20-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam Švicarju Rogerju Federerju, ki se je od turnirjev poslovil leta 2022.

Rafael Nadal, zmagovalec 22 turnirjev za veliki slam, ki se pri 38 letih spopada z več poškodbami, je v sredo končal nastope na olimpijskem turnirju v Parizu. Ob tem je povedal, da je odigral svoj zadnji dvoboj na Roland Garrosu, na igrišču, na katerem je dobil rekordnih 14 turnirjev za veliki slam.

Upokojitev Nadala bi pomenila, da od velike četverice vztraja le še 37-letni Đoković, zmagovalec rekordnih 24 turnirjev za grand slam.

Nadal Okrepil ugibanja Šport Žalostno slovo pariškega kralja od svojega kraljestva

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice