Šport > Olimpijske igre
78 ogledov

Izjemna Donna Vekić Hrvaški že priigrala novo medaljo, izpad prvaka

Donna Vekić Profimedia
Za teniško zlato se bosta udarili Kitajka Zheng Qinwen in Hrvatica Donna Vekić.

V finalu olimpijskega teniškega turnirja bosta igrali Kitajka Zheng Qinwen in Hrvatica Donna Vekić. Kitajka je v polfinalu prekinila niz 25 zaporednih zmag prve igralke sveta Ige Swiatek s 6:2 in 7:5, Hrvatica pa je bila boljša od Slovakinje Anna-Karoline Schmiedlove s 6:4 in 6:0.

Tako 21-letna Zheng Qinwen, sedma s svetovne lestvice, kot sedem let starejša Donna Vekić (21.) sta postali prvi igralki iz svojih držav v finalu olimpijskega teniškega turnirja. Finale je na sporedu v soboto ob 12. uri, tekma za bronasto medaljo pa že v petek ob 15.00.

V moški konkurenci sta znana polfinalna para. Med najboljšimi štirimi ni branilca naslova iz Tokia Nemca Alexandra Zvereva, ki je moral v četrtfinalu priznati premoč Italijanu Lorenzu Musettiju (7:5, 7:5).

Alexander Zverev | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji se bo v polfinalu srečal s prvim nosilcem Novakom Đokovićem, ki je bil prav tako v dveh nizih boljši do Grka Stefanosa Cicipasa (6:3, 7:6). Srb se je že na četrtih igrah uvrstil med štiri najboljše, le v Pekingu 2008 pa se je prebil do bronaste medalje.

Na drugi strani bosta igrala Španec Carlos Alcaraz, ki je ugnal Američana Tommyja Paula s 6:3 in 7:6, ter Kanadčan Felix Auger-Aliassime, ki je v treh nizih iz igre za medalje izločil Norvežana Casperja Ruuda (6:4, 6:7, 6:3).

S porazom v četrtfinalu dvojic je po 21 letih od prvega dvoboja med profesionalnimi igralci športno kariero končal Škot Andy Murray. Dvakrat je osvojil Wimbledon (2013, 2016), enkrat US Open (2012), pohvali se lahko z dvema zlatima medaljama na olimpijskih igrah (2012, 2016), leta 2015 je z Veliko Britanijo zmagal v Davisovem pokalu, na vrhu lestvice ATP je preživel 41 tednov, na turnirjih ATP pa je zabeležil 46 lovorik.

Andy Murray | Avtor: Profimedia Profimedia

Sedemintridesetletni Murray je pred olimpijskimi igrami na družbenem omrežju X napovedal, da bo olimpijski turnir njegov zadnji nastop v karieri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice