Šport > Olimpijske igre
93 ogledov

Đoković še vedno ni izgubil niti niza

Novak Đoković Epa Novak Đoković.
Srbski zvezdnik se je brez večjih težav prebil v četrtfinale.

Prvi nosilec olimpijskega teniškega turnirja Novak Đoković je napredoval v četrtfinale. Sedemintridesetletni Srb, ki je v drugem krogu izločil leto starejšega španskega zvezdnika Rafaela Nadala, je današnjega tekmeca, Nemca Dominika Koepferja, premagal s 7:5 in 6:3.

Đoković se bo v četrtfinalu pomeril z enajstim igralcem sveta, Grkom Stefanosom Cicipasom. Trikratni zmagovalec grand slama v Roland Garrosu za zdaj na olimpijskem turnirju ni izgubil niza.

"Po pravici povedano, sem čisto moker. Dan je zelo, zelo vlažen, bolj, kot je bil včeraj. Upal sem, da bo deževalo, da bo nekoliko ohladilo temperaturo in zrak. Ampak je, kar je. Nekako moraš sprejeti pogoje, ki so enaki za vse, zato moraš poskušati iz tega potegniti najboljše," je dejal zmagovalec 24 turnirjev za veliki slam.

Danes bo dvoboj osmine finala odigral tudi španski zvezdnik Carlos Alcaraz, ki je Đokovića letos premagal v finalu Roland Garrosa in Wimbledona. Pomeril se bo z Romanom Sajfulinom, enim redkih ruskih športnikov, ki v Parizu lahko nastopa pod nevtralnimi simboli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice