Šport > Olimpijske igre
4199 ogledov

Pred ključnima tekmama slabe novice iz slovenskega tabora

Borut Mačkovšek Profimedia
Rokometaši se bodo morali v petek znajti brez načetega Mačkovška.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo morala petkov četrti obračun v skupinskem delu olimpijskega turnirja odigrati brez enega stebrov obrambe Boruta Mačkovška, ki je poškodovan, je na spletni strani objavila Rokometna zveza Slovenije (RZS).

Po porazu proti Španiji ter zmagah proti Hrvaški in Švedski slovenske rokometaše v petek ob 19. uri čaka četrti olimpijski preizkus. Japoncem pa se bodo zoperstavili brez pomembnega člana ekipe Boruta Mačkovška.

Visokorasli levi zunanji rokometaš, ki je poleg napadalnega učinka tudi eden od stebrov v srednjem bloku obrambe, bo dvoboj proti azijskim prvakom primoran izpustiti zaradi težav s kolenom. Po treh tekmah v šestih dneh, na katerih je dosegel 11 golov, se je pojavila oteklina, ki mu onemogoča normalno igranje, so zapisali pri RZS.

Namesto Mačkovška bo mesto med 14 igralci za tekmo proti Japonski zasedel Nik Henigman, ki je v Parizu nastopil že na uvodni tekmi. Proti Španiji je zamenjal krožnega napadalca Mateja Gabra, ki se je medtem že vrnil na igrišče in pomagal slovenski vrsti ob zmagah proti Hrvaški in Švedski.

Borut Mačkovšek | Avtor: Profimedia Profimedia

"Fizioterapevtska služba slovenske reprezentance bo vložila vse napore, da s terapijami čim prej odpravi težave slovenskega reprezentanta. Ta se bo lahko v postavo vrnil takoj, ko mu bo to dopuščalo zdravstveno stanje," so še zapisali na spletni strani zveze.

Slovenski rokometaši imajo tako kot Hrvaška, Španija in Nemčija po štiri točke, medtem ko je Švedska pri dveh, Japonska pa je po treh tekmah še brez njih.

Varovanci selektorja Uroša Zormana so v prvem krogu z 22:25 klonili proti Špancem, nato v ponedeljek v drugem z 31:29 ugnali Hrvate, v sredo pa po blesteči predstavi še Švede z 29:24.

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilni boji z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice