Šport > Olimpijske igre
49 ogledov

Slovenke nudile dostojen upor prvim favoritinjam Iger

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenija izgubila proti Norveški, v soboto boj za zadnje prosto mesto v četrtfinalu.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na četrti tekmi olimpijskega turnirja v Parizu doživela tretji poraz. V dvoboju 4. kroga skupine A je bila danes boljša Norveška z 29:22 (15:10). Slovenijo zadnja tekma predtekmovanja čaka v soboto proti Švedski.

Slovenke imajo kljub današnjemu porazu še nekaj možnosti za napredovanje. Tega si bo zagotovila četverica najboljših iz skupine, tri mesta so že zasedena, saj imajo Švedska, Danska in zdaj tudi Norveška po šest točk.

Za zadnje mesto pa se bodo v soboto borile Slovenija, Nemčija in Južna Koreja, ki imajo po dve točki. Toda Slovenija je po visokem porazu proti Nemčiji med temi reprezentancami v najslabšem položaju, če bo o napredovanju odločal krog teh ekip.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija je v prejšnjem krogu za kar 19 golov izgubila proti Nemčiji. A izbranke Dragana Adžića so napovedale boljšo prestavo, čeprav je bila danes na drugi strani favorizirana Norveška.

Slovenija je po zadržanem začetku in zaostanku 1:4 po nekaj minutah prišla povsem povsem blizu Norveški (3:4), zadela je Ana Gros, pozneje pa še enkrat pri 6:7, ko je hiter protinapad uspešno končala Tamara Mavsar.

A zadnjega koraka za preobrat ali pa vsaj za izenačenje Slovenke niso zmogle, Norveška pa je na hitro dosegla nekaj golov, s strelom na prazna vratar povedla z 10:6 in do odmora ušla na +5 (15:10).

V 22. minuti je Adžić zamenjal vratarko in v igro namesto Maje Vojnovič poslal Amro Pandžić, ta je do konca dvoboja zbrala devet obramb.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

V nadaljevanju je kapetanka Grosova z dvema goloma spet zbudila upe na presenečenje (12:15), vendar je vnovič sledil norveški nalet in povišanje prednosti na pet (18:13).Slovenija je še enkrat prišla na tri gole zaostanka po golu Mavsarjeve v 42. minuti (16:19).

Končnica pa je bila vendarle skandinavska. Norveška je imela pet, šest golov naskoka, Slovenke se niso več približale in tekmice so dvoboj brez večjih težav pripeljale do zmage. Na koncu je bila razlika sedem golov, potem ko je Barbara Lazović v zadnji sekundi znižala na 22:29.

Pri Sloveniji sta se strelsko najbolj izkazali Grosova in Mavsarjeva s po petimi goli, štiri je dodala Alja Varagić.

* Arena Paris Sud 6, gledalcev 5722, sodnika: Belhiri, Hamidi (oba Alžirija).
* Slovenija: Vojnovič, Pandžić, Klemenčič, Gros 5, Omoregie 1, Spreitzer, Stanko 2 (1), A. Abina 2, Mavsar 5, Ljepoja 1, Varagić 4 (1), Lazović 2, Svetik, E. Abina.
* Norveška: Lunde, Solberg-Oesthassel, Kristiansen 3, Aardahl, Skogrand 3 (2), Oftedal 2, Brattset Dale 4, Breistoel 2, Ingstad 4, Jacobsen 1, Herrem 1, Solberg-Isaksen 3, Reistad 2, Rushfeldt Deila 4.
* Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Norveška 2 (2).
* Izključitve: Slovenija 8, Norveška 4 minute.
* Rdeč karton: Breitstoel (58.).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice