Šport > Olimpijske igre
363 ogledov

Na OI ujeli še drugega grešnika

Mohamed Samin Faizad Profimedia
Protidopinški organi so potrdili drugi primer uporabe dopinga v judu na olimpijskih igrah v Parizu.

Mednarodna agencija za testiranje (Ita) je v petek poročala o drugem primeru dopinga v judu na olimpijskih igrah v Parizu. Kot so sporočili iz protidopinške organizacije, je bil po dvoboju osmine finala do 81 kilogramov na testiranju pozitiven afganistanski judoist Mohamed Samin Faizad.

Samin Fazid je bil pozitiven na stanozolol, anabolni steroid, ki je eno od prepovedanih sredstev v kodeksu Mednarodne protidopinške agencije Wade, piše v sporočilu Ite.

doping epruveta Pariz 2024 Šport Olimpijske igre pretresa nov dopinški incident

Dvaindvajsetletni Afganistanec, eden od šestčlanske afganistanske reprezentance, ki je v Parizu nastopal s posebnim povabilom Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), je sicer izgubil dvoboj osmine finala.

Pozitiven je bil 1. avgusta in je od takrat začasno suspendiran, kazen pa lahko izpodbija pred Mednarodnim športnim razsodiščem (Cas).

Gre za drugi primer dopinga v judu na igrah v Parizu. Že pred afganistanskim judoistom je bil pozitiven Iračan Sadžad Sehen, prav tako na prepovedane anabolne steroide.

doping epruveta Konec kariere? Šport Sedemletna prepoved za zvezdnika svetovne atletike Pogačar Drugačen pogled Šport Dopinški grešnik udaril: "Zakaj Pogačar ne bi mogel biti čist?"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice