Šport > Olimpijske igre
628 ogledov

Po težki zmagi Slovenija v četrtfinalu

Aleks Vlah Profimedia
Slovenski rokometaši po zmagi nad Japonci v četrtfinale OI.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v 4. krogu skupinskega dela poletnih olimpijskih iger v Parizu premagala Japonsko z 29:28 (15:15) in se uvrstila v četrtfinale. Slovenija je pred tem ugnala še Hrvaško in Švedsko ter izgubila proti Španiji, v nedeljo pa jo čaka še tekma proti Nemčiji, ki se bo pričela ob 14. uri.

V slovenski reprezentanci je na današnji tekmi blestel Aleks Vlah s 14 goli, drugi najbolj učinkovit slovenski rokometaš pa je bil Dean Bombač s štirimi zadetki.

Po štirih tekmah sta na vrhu skupine A Nemčija in Slovenija, ki sta zbrali po šest točk. Obe reprezentanci sta si že izborili nastop v četrtfinalu. Švedska, Španija in Hrvaška imajo po štiri točke, Japonska pa je brez njih.

Pari nedeljskega zadnjega kroga so Švedska - Japonska (9.00), Nemčija - Slovenija (14.00) in Španija - Hrvaška (21.00).

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V tej skupini sta se Danska in Norveška že uvrstili med osem, za preostali dve vozovnici pa kandidirajo Egipt, Francija in Madžarska, medtem ko Argentina nima več možnosti za četrtfinale.

Aleks Vlah | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski rokometaši so se po medlem uvodu in zaostanku 2:5 le nekako privadili na nekoliko neobičajen rokometni slog Japoncev. V 11. minuti so jim zadihali za ovratnik (5:6), pet minut kasneje pa po nasprotnem napadu in golu Jureta Dolenca izenačili na 9:9.

Po obdobju enakovredne igre so v 25. minuti po zadetku krožnega napadalca Mateja Gabra prvič na dvoboju povedli s 13:12, na veliki odmor pa so se tekmeci odpravili z neodločenim izidom (15:15).

Slovenci, ki so na današnji tekmi nastopili brez poškodovanega zunanjega igralca Boruta Mačkovška, so tudi v prvem delu druge polovice tekme imeli težave z rokometno "tečnimi" Azijci. Kljub temu so v 43. minuti prvič na današnji tekmi prek izjemno "vročega" Aleksa Vlaha povedli za dva zadetka (20:18), pet minut kasneje pa je zunanji igralec iz Kopra svoje soigralce popeljal do prvega vodstva za tri gole (23:20).

Zormanovi izbranci v končnici tekme niso blesteli. Japonci so se jim v 51. minuti povsem približali (24:23), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so le strli njihov odpor. Pot do zmage ni bila enostavna, Slovenci so v živčni končnici in številnih nihanjih ter pravočasno doseženih golih v režiji neustavljivega Vlaha in Blaža Janca le osvojili zlata vredni točki ter se uvrstili med najboljših osem na olimpijskih igrah.

Blaž Janc | Avtor: Profimedia Profimedia

V slovenski reprezentanci je blestel Vlah s 14 goli, drugi najbolj učinkovit slovenski rokometaš pa je bil Dean Bombač s štirimi zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice