Šport > Olimpijske igre
4459 ogledov

Zaradi nje je legendarni tenisač zapustil ženo in otroka

Donna Vekić Instagram
Najboljša hrvaška teniška igralka Donna Vekić si je že zagotovila olimpijsko medaljo v Parizu, vprašanje je samo, kakšen bo lesk.

Najvišja rangirana hrvaška tenisačica Donna Vekić se je na olimpijskem turnirju v Parizu prebila vse do finala, kjer se bo za zlato medaljo pomerila s Kitajko Zheng Qinwen, finalistko letošnjega OP Avstralije.

Slednja je v polfinalu senzacionalno izločila prvo favoritko turnirja Poljakinjo Igo Swiatek. Ta je pred polfinalnim porazom dobila kar 25 zaporednih dvobojev na pariškem pesku.

OI 2024 Šport Prvovrstna senzacija v Parizu

Donna Vekić | Avtor: Profimedia Profimedia
Vekić, ki je v polfinalu s 6:4, 6:o precej gladko odpravila Slovakinjo Anno Karolíno Schmiedlovo, se je z uspešnimi nastopi na prizorišču, kjer tradicionalno poteka peščeni grand slam za OP Francije, dokopala do kariernega uspeha ter Hrvaški zagotovila četrto medaljo na igrah v Parizu. Z uvrstitvijo v finale je štirikratna zmagovalka WTA turnirjev, ki na lestvici trenutno zaseda 21. mesto, poskrbela za pravcato senzacijo, potem ko se je pred porazom v tretjem krogu Roland Garrosa resno spogledovala z daljšim premorom.

"Ko sem trenirala pred začetkom OP Francije, sem trenerja povedala, da ne želim igrati in da bi se raje vrnila domov ter si vzela daljši premor. Nisem imela ne energije ne motivacije, da bi sploh nadaljevala s treningi, potem ko sem v zadnjih mesecih dala vse od sebe, moji rezultati pa so bili pod pričakovanji. Poraz v tretjem krogu je bila zelo boleč, a me je obenem motiviral za nadaljevanje," je pred olimpijskim finalom za Vecernji.hr povedala atraktivna Hrvatica.

Donna Vekić Teniški obračuni Šport Izjemna Donna Vekić Hrvaški že priigrala novo medaljo, izpad prvaka

Donna Vekić | Avtor: Instagram Instagram
V Osijeku rojena plavolaska je zelo aktivna tudi na družbenih omrežjih, kjer s svojimi objavami vselej pritegne pozornost javnosti. Pred leti je s svojimi čari omrežila tudi nekdaj vrhunskega teniškega igralca Stana Wawrinko, s katerim sta hitro postala najslavnejši parček v teniški karavani. Wawrinka je zaradi 12 let mlajše Vekićeve zapustil ženo, s katero imata hčerko. Zvezdniški par se je razšel leta 2019.

Romanca med Švicarjem in Hrvatico je postala javna leta 2015, ko je kontroverzni Nick Kyrgios kar med obračunom na mastersu v Montrealu Wawrinki zabrusil, da ga je njegova izbranka prevarala z avstralskim tenisačem Thanasijem Kokkinakisom. "Kokkinakis je 'podrl' tvojo punco, žal mi je, da ti moram to povedati," je Švicarja provociral Kyrgios, ki je tisti dvoboj kasneje dobil.

Wawrinka je bil nad provokacijo ogorčen, odzvalo pa se je tudi Združenje profesionalnih tenisačev (ATP), ki je Kyrgiosa kaznovalo z 10.000 dolarji denarne kazni. Avstralec se je za neprimerne besede opravičil, toda Wawrinka opravičila ni sprejel.

Stan Wawrinka je nekdanja  številka tri svetovnega tenisa, trikratni zmagovalec grand slamov in eden najboljših tenisačev prejšnjega desetletja.

stan wawrinka | Avtor: EPA EPA

Andy Murray Legenda Šport Končala se je še ena velika kariera, prvi zapis po tekmi pa nasmeje do solz

Ti dogodki so za Vekićevo danes že oddaljena preteklost, kljub znatni utrujenosti pa je hrvaška zvezdnica povsem osredotočena na nalogo, ki je pred njo.

"Pet dni, pet tekem. Ne vem, od kod črpam moč. Za mano so neverjetni dnevi na Roland Garrosu. Po četrtfinalnem obračunu sem se v posteljo odpravila ob treh zjutraj. Seveda mi ni uspelo takoj zatisniti oči. Ko sem se na dan polfinala prebudila, utrujenost ni več prišla v poštev. Počivala bom naslednji teden, ko bo vsega tega konec," je povedala 28-letnica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Donna Vekic (@donnavekic)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.