Šport > Olimpijske igre
1210 ogledov

Pretep Francozov in Argentincev, sovraštvo traja od SP

Argentina - Francija Profimedia
Argentinci in Francozi so obračunali po četrtfinalnem obračunu.

V četrtfinalu olimpijskega nogometnega turnirja sta se pomerili reprezentanci Argentine in Francije, z 1:0 so slavili domači nogometaši in se tako uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z Egiptom. V drugem polfinalu bo na sporedu dvoboj med Marokom in Španijo.

Galskim petelinom, ki jih na olimpijskih igrah vodi legendarni napadalec Thierry Henry, je zmago proti Argentini zagotovil Jean-Philippe Mateta, napadalec londonskega kluba Crystal Palace je žogo poslal v mrežo že v peti minuti dvoboja. Južnoameričani so nato skozi celoten dvoboj lovili izenačenje, a do njega niso prišli.

Tekmo je sicer zaznamovalo obračunavanje po zadnjem sodnikovem žvižgu. Nogometaši obeh izbranih vrst so si v lase skočili že na zelenici, do prerivanj in udarcev pa naj bi kasneje prišlo tudi pred garderoboma obeh moštev.

Argentina - Francija | Avtor: Profimedia Profimedia

Sovraštvo traja vse od finala svetovnega prvenstva 2022, ko so po razburljivi tekmi in rezultatu 3:3 po enajstmetrovkah slavili gavči.

Vse skupaj se je še dodatno zakuhalo sredi julija, ko so Argentinci po osvojitvi Copa Americe ob slavju žaljivo prepevali o tem, da francoski reprezentantje 'prihajajo iz Angole' ter da imajo 'nigerijske mame' in 'kamerunske očete'.

Pri francoski nogometni zvezi so Argentince prijavili Fifi zaradi 'rasistične pesmi', Mednarodna nogometna zveza pa je uvedla preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice