Šport > Olimpijske igre
457 ogledov

Slovenci pred selitvijo še čakajo na tekmeca

Nejc Cehte Profimedia
Slovenski rokometaši pred odhodom v Lille doživeli visok poraz.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu skupinskega dela olimpijskih iger izgubila proti Nemčiji z 29:36 (14:23).

Slovenci so vse dvome o preboju v četrtfinale sicer razrešili že na uvodnih štirih obračunih, v tekmi za prvo mesto v skupini A pa so klonili proti Nemcem. Rokometni olimpijski turnir se iz Pariza seli v 200 km oddaljeni Lille, vse štiri četrtfinalne tekme, obe polfinalni ter tekmi za zlato in bronasto odličje bodo med 7. in 11. avgustom na stadionu Pierre Mauroy.

Slovenska končna uvrstitev v skupini A in četrtfinalni tekmec bo znan po obračunu med španskimi in hrvaškimi rokometaši, ki se bo začel ob 21. uri, na današnji prvi tekmi pa so Švedi zanesljivo premagali Japonce s 40:27.

Po nepopolnem zadnjem krogu je Nemčija zbrala osem, Švedska in Slovenija po šest, Španija in Hrvaška (obe tekmi manj) po štiri, Japonska pa ni osvojila nobene točke.

Uroš Zorman | Avtor: Profimedia Profimedia

Izbranci slovenskega selektorja Uroša Zormana so bili do sredine prvega polčasa povsem enakovredni Nemcem. Nekajkrat so povedli za dva gola, pri izidu 13:13 pa se jim je igra povsem ustavila. V napadu so naredili ogromno število tehničnih napak, njihova obramba je bila porozna, vse te slabosti pa so izkoristili telesno močni Nemci. Po delnem izidu 7:0 so jim najprej ušli na sedem golov (13:20), na veliki odmor pa so se slovenski rokometaši odpravili z visokim zaostankom devetih zadetkov (14:23).

Slovenski rokometaši - zaradi zdravstvenih težav so manjkali vratar Klemen Ferlin, zunanji igralec Borut Mačkovšek in krožni napadalec Matej Gaber - v drugi polovici tekme niso bili zmožni nadoknaditi tako velikega primanjkljaja v golih. Na njihovo srečo se tudi Nemci niso pretirano trudili, oboji so bili racionalni in so varčevali moči za veliko pomembnejši in usodnejši četrtfinalni dvoboj, ki bo na sporedu v sredo.

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Kristjan Horžen s sedmimi in Nik Henigman s štirimi goli, vratarja Urban Lesjak in Urh Kastelic pa sta skupno zbrala osem obramb.

Urh Kastelic | Avtor: Profimedia Profimedia

Četrtfinalna tekmeca Slovenije in Nemčije bosta znana po vseh današnjih tekmah zadnjega kroga v skupini B. Po nepopolnem krogu v tej skupini je Danska (tekma manj) zbrala osem, Egipt sedem, Norveška (tekma manj) šest, Francija (tekma manj) tri, Madžarska (tekma manj) dve, Argentina pa je brez točk.

Egipt je na današnji prvi tekmi premagal Argentino s 34:27, preostala para pa sta Madžarska - Francija (16.00) in Danska - Norveška (19.00).

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 17:26 04.avgust 2024.

    Sedaj res ne vem ali se norčujete iz nas ali ste res zarukani...Več kot očitno je bilo, da naši gredo na poraz, da se izognejo Francije...Komur to ni jasno naj raje piše članke o Hajdi

Sorodne novice