Šport
2076 ogledov

Šahistka hotela zastrupiti tekmico, vse ujela kamera!

Amina Abakarovová PrtSc Amina Abakarovová med nečednim dejanjem.
Iz ruskega Dagestana je prišla šokantna športna novica, ki posega že v področje črne kronike.

Na šahovskem turnirju v ruski pokrajini Dagestan je prišlo do velikega incidenta, v katerega sta bili vpleteni dve sprti šahistki - Amina Abakarovová in Umayganat Osmanova.

43-letna Abakarovová je pred njunim dvobojem del šahovnice in figure 30-letne Osmanove kontaminirala z živim srebrom iz termometra. A vse skupaj je ujela nadzorna kamera ...

Kmalu po začetku dvoboja je Osmanovi postalo slabo, nato je omedlela. Morali so jo prepeljati v bolnišnico, njeno življenje pa ni bilo ogroženo, poročajo lokalni mediji, ki jih povzema Mirror.

Organizatorji so posumili, da gre za nečedne posle in po ogledu posnetkov poklicali policijo. Slednja je Abakarovovi, ki je bila seveda izločena s turnirja, odvzela prostost.

Abakarovová je policiji zatrdila, da se je zahrbtnega dejanja poslužila zaradi osebnega spora z Osmanovo. Ta naj bi v preteklosti žalila Abakarovovo in njeno družino. 43-letnici zdaj grozi dosmrtni suspenz z vseh šahovskih tekmovanj in kazenski pregon.

"Njena dejanja bi lahko pripeljala do tragičnih posledic, ki bi lahko ogrozila življenja vseh navzočih. Zdaj mora nositi odgovornost za svoja dejanja," je o incidentu dejala dagestanska športna ministrica Sažida Sažidovová.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • borisMB 15:09 12.avgust 2024.

    To ti je Rusija

Sorodne novice