Šport
18 ogledov

Šarapova premagala rekorderja Isnerja

Marija Šarapova Reuters
"Bila sem daleč od najboljšega dvoboja v Wimbledonu. Res sem srečna, da sem se uvrstila v finale," je po zmagi nad Sabine Lisicki dejala Marija Šarapova.

John Isner, ki je lani v 1. krogu Wimbledona po rekordno dolgem dvoboju, ki je trajal več kot 11 ur, premagal Nicolasa Mahuta, je takrat serviral le deset dvojnih napak. Marija Šarapova jih je v 87 minutah in dveh nizih kar 13.

"Neverjetno, kakšne težave sem imela na prvi servis. Nasprotnica zna zelo dobro odgovoriti na servis, ima močne udarce, zato nisem želel tvegati s šibkejšimi. Morda sem res celo pretiravala," je povedala zmagovalka Wimbledona iz leta 2004.

Kako slab je bil polfinale, priča tudi podatek, da sta igralki skupaj naredili kar 32 nevsiljenih napak. Šarapova se na napake ni zmenila, saj v finalu na sveti travi ni nastopila vse od finala pred sedmimi leti. "Res je lepo ponovno nastopiti v finalu Wimbledona. Že veliko časa je preteklo, odkar mi je to uspelo. Imela sem zelo realna pričakovanja pred in med turnirjem, na katerem mi v zadnjih letih ni uspelo priti višje od četrtega kroga," je povedala zaročenka slovenskega košarkarja Saše Vujačića, ki bo morala v finalu proti osmi nosilki Čehinji Petri Kvitovi, ki je v polfinalu z 2:1 v nizih izločila Belorusinjo Victorio Azarenko, pokazati več zbranosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.