Šport
8662 ogledov

Slovenka prekinila molk: "Zakaj ravno jaz? Tega si ne zaslužim"

Kaja Kajzer Profimedia
Slovenska judoistka Kaja Kajzer se je oglasila prvič po velikem razočaranju na olimpijskih igrah v Parizu.

Letošnje poletje, ki ga je slovenska judoistka Kaja Kajzer pričakala z visokimi olimpijskimi upi, se za 24-letnico ni izteklo po načrtih. Na olimpijskih igrah v Parizu se je njena pot končala že na prvi oviri. Po razočaranju je sledil začasen odmik od javnosti, zdaj pa se je znova oglasila prek družbenih omrežij: "Zelo sem ponosna nase."

Kajzer je po razočaranju in zmedi na tatamiju v Parizu, kjer je izgubila dvoboj prvega kroga, dan kasneje sporočila, da ugaša družbena omrežja. Kot razlog je navedla negativne komentarje, ki jih je bila deležna po olimpijskem nastopu. "Zaradi vseh negativnih komentarjev in sporočil se začasno odjavljam z vseh družbenih medijev," je takrat na Instagramu zapisala 24-letna judoistka.

Kaja Kajzer Pariz 2024 Šport Slovenska judoistka po bolečem porazu šokirala s sporočilom: "Začasno se .."

Od njenega poraza v Parizu so minili skoraj štirje tedni, slovenska olimpijka pa je prekinila medijski molk in se s čustvenim zapisom vrnila na Instagram. Objavo je pospremila s fotografijo, na kateri se je ogrnila s slovensko zastavo.

"Olimpijske igre. Sanje vsakega športnika. Na njih sem nastopila drugič. Cilj in želja je bila medalja. Po končanem nastopu pa šok, praznina, nemoč, sram, jeza, razočaranje. Neizpolnjene, podrte sanje. Ampak ... Zelo sem ponosna nase!" je zapisala Kajzer.

V zapisu je sama odgovorila na vprašanje, ki si ga je zastavila, zakaj je ponosna nase: "Le sama dobro vem, čez kaj vse sem šla. Koliko preizkušenj in ovir me je čakalo na poti. Kolikokrat sem skoraj vrgla puško v koruzo. In marsikdo bi jo. Tudi jaz bi jo, če ne bi imela ob sebi tako močne podpore."

Kaja Kajzer Sploh ni vedela Šport Slovenka besna: "Ne vem, zakaj trener ni naredil česa ... sledil je šok!"

"Velikokrat sem se spraševala, zakaj. Zakaj ravno jaz? Tega si ne zaslužim! Usoda včasih izbira čudne poti, ki jih ne moremo razumeti. Prepričana pa sem, da bo moje trdo delo, disciplina, odrekanje in žrtvovanje enkrat nekje poplačano! Neizmerno sem hvaležna za vso vašo podporo, vsako lepo besedo, željo, čestitko. Ponosna sem, da zastopam barve Slovenije," je poudarila slovenska judoistka.

Športniki so na družbenih omrežjih poleg spodbud pogosto tarča tudi negativnih komentarjev, neutemeljenih kritik ali celo žaljenja. Teh so največkrat deležni ob neuspehih, ki jim sledijo negativni občutki, komentarji pa prinesejo še dodaten stres in napetost. Športni psihologi zato svetujejo, naj športniki spletnih komentarjev sploh ne prebirajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • www 12:07 25.avgust 2024.

    Najbol brezveze mi je, ko nekdo rece "tega si ne zasluzim"... o tem ne presojamo sami, mar ne?

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:19 25.avgust 2024.

    Jaz pa mislim, da bo neljuba situacija Kajo še ojačala in ji dala moči, da se pripravi tako vrhunsko , da naslednjič pomete s konkurenco..Naj pridobi tisti zdravi "inat" ki je potreben za vrhunskega športnika..