Šport
295 ogledov

Slovenski prvaki dobili nasprotnike v ligi prvakov

ACH Volley ACH Volley Ljubljana
ACH Volley Ljubljana je dobil nasprotnike v elitni Ligi prvakov za sezono 2024/25.

V torek je na sedežu Evropske odbojkarske zveze (CEV) potekal žreb elitne Lige prvakov za sezono 2024 / 25. Slovenijo bo v moški različici elitnega klubskega tekmovanja zastopal večkratni državni prvak ACH Volley Ljubljana, kateremu je žreb namenil skupino A.

Slovenski serijski prvak se bo v skupini A pomeril proti aktualnem nemškem prvaku Berlin Recycling Volleys, za katerega je nastopal tudi slovenski reprezentant in novopečeni član oranžnih zmajev Sašo Štalekar. Poleg nemških predstavnikov bo v skupini z Ljubljančani tudi poljska ekipa Projekt Varšava, ki je v pretekli sezoni zasedla visoko tretje mesto v močnem poljskem prvenstvu in slavila v pokalu CEV Challenge, ter belgijski podprvak Greenyard Maaseik.

Žreb odbojkarske lige prvakov | Avtor: CEV CEV

V taboru oranžnih zmajev so z žrebom zadovoljni, saj jim je za razliko od lanskega leta namenil dosti bolj ugodno skupino. "V tako močnem tekmovanju, kot je Liga prvakov, ni lahkih nasprotnikov in definitivno nas v skupini čaka težko delo. Vsekakor sem mnenja, da smo sposobni pustiti močan vtis in se uvrstiti tudi v nadaljevanje tekmovanja. Želimo izkoristi svoje priložnosti in zmagovati tudi v tem tekmovanju ter predstavljati slovensko odbojko in ACH Volley Ljubljana v najboljši možni luči," je misli ob žrebu sklenil glavni trener Matjaž Hafner.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.