Šport
3778 ogledov

Slovenske prvake okrepil najboljši igralec svetovnega prvenstva do 21 let!

Amir Mohammad Golzadeh ACH Volley Ljubljana
Iranski korektor je nova velika okrepitev oranžnih zmajev, medtem ko bo drugi prišlek Kožar zapolnil mesto podajalca.

Iz tabora slovenskih državnih prvakov so v četrtek sporočili, da se ekipi oranžnih zmajev v naslednji sezoni pridružujeta dva perspektivna odbojkarja, Amir Mohammad Golzadeh in Nejc Kožar.

23-letni iranski korektor je v dosedanji karieri branil barve Saipe iz Teherana, glavnega mesta Irana. Največji uspeh kar 205 cm visokega Amirja je naziv najboljšega igralca svetovnega prvenstva do 21 let in naslov svetovnega prvaka, ki so se ga Amir in soigralci razveselili leta 2023 v Bahrajnu. Iranec bo tako z Alenom Šketom, ki je podaljšal pogodbo s slovenskimi prvaki, tvoril dvojec na korektorskem položaju.

Ob sklenitvi sodelovanja z ljubljanskim klubom Amir ni skrival navdušenja: "Vsekakor bo velik izziv v moji karieri igranje v tujini in za ACH Volley Ljubljana, ki nastopa tudi v ligi prvakov. Vesel in motiviran pričakujem začetek sezone, kjer bom spoznal nove soigralce in strokovni štab. Zelo mi je všeč mentaliteta ACH Volleyja, ki je vajen osvajati lovorike in prvenstva. Prepričan sem, da bo tako tudi v naslednji sezoni."

Amir Mohammad Golzadeh | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

Iranski korektor pa ni zadnja okrepitev oranžnih zmajev, saj se v gnezdo Hale Tivoli iz novomeške Krke seli tudi Nejc Kožar. 21-letnik se bo na mestu podajalca pridružil še enemu Nejcu (Najdiču), ki je v pretekli sezoni kljub svoji mladosti večkrat dokazal, da je vajen pritiska in pri svojih 17 letih prispeval levji delež k naslovu državnih prvakov. Kožar se tako po štirih letih igranja za novomeško Krko seli v Ljubljano, kjer bosta z Najdičem tvorila perspektiven slovenski podajalski par.

"S sklenitvijo sodelovanja z ACH Volleyjem Ljubljana so se mi uresničile sanje. Že kot otrok sem vedno z navdušenostjo spremljal igralce ACH Volleyja in njihove izjemne rezultate, sedaj pa bom imel to čast, da bom nosil oranžni dres. Motivacija in želja po dokazovanju sta izredno veliki, tako da že komaj čakam, da se vse skupaj začne in se z ekipo zberemo na začetku priprav," je ob podpisu sodelovanja z večkratnimi državnimi prvaki za klubsko spletno stran povedal Kožar.

Nejc Kožar | Avtor: ACH Volley Ljubljana ACH Volley Ljubljana

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice