Šport
9385 ogledov

Takšne so zadnje informacije o stanju treh poškodovanih nosilcev slovenske igre

Slovenija - Egipt Anže Petkovšek
Zdravstveno stanje v slovenski reprezentanci se počasi izboljšuje, saj bodo kmalu nared za igro vsi njeni najpomembnejši aduti.

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco so v zadnjem času precej načele poškodbe, tako da so na zadnji tekmi lige narodov proti Italiji manjkali kar trije nosilci slovenske igre. Poleg Roka Možiča, ki je po koncu klubske sezone opravil operacijo gležnja in tekom letošnje reprezentančne sezone še ni bil na voljo Gheorgheju Cretuju, si je mišico pred turnirjem v Stožicah poškodoval še dolgoletni slovenski podajalec Dejan Vinčić, tekmo z Italijo pa je izpustil tudi izkušeni bloker Alen Pajenk.

Ko so slovenski reprezentanti pritekli na igrišče za tekmo proti Italiji, smo kar nekoliko presenečeni opazili, da med njimi ni priljubljenega "Pajčija", katerega je v začetni postavi zamenjal Sašo Štalekar, medtem ko smo kasneje Pajenka opazili ob igrišču v "civilni opravi". Seveda nas je zaskrbelo, zakaj je naš odlični bloker izpustil tekmo z Italijo, a nas je nemudoma pomiril.

Slovenija - Egipt | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"V civilu se na takšni tekmi kar čudno počutim, ampak pride tako. Začutil sem namreč rahlo bolečino v listu. Tako da je šlo za malo preventivnega počutka, ampak pričakujem, da bom že nared za nedeljski obračun s Srbijo. Sploh pa ni nobene brige, da ne bi bil nared za Lodž, za zaključni turnir lige narodov," nas je pomiril naš izkušeni bloker.

Mimo nas se je sprehodil tudi odlični slovenski podajalec Dejan Vinčić, ki se sicer z Gregorjem Ropretom odlično dopolnjuje na mestu prvega slovenskega organizatorja, a je zaradi poškodbe mišice (imel naj bi rupturo dolgo kar devet milimetrov) izpustil celoten turnir lige narodov v Sloveniji. A se tudi njegova situacija izboljšuje. "V redu je, dosti boljše. V torek se vračam," nas je pomiril dolgoletni slovenski reprezentant.

Dejan Vinčić | Avtor: Profimedia Profimedia

A če sta Pajenk in Vinčić tokrat spremljala tekmo v civilu, je tokrat prvič v letošnji reprezentančni sezoni slovenski dres oblekel Rok Možič, ki sicer po zahtevni operaciji še ni povsem nared za igro, a se počasi vrača. Tokrat je prvič s klopi spremljal svoje soigralce. "Odlično je spet biti del te ekipe, sploh na takšni tekmi, ko razprodana dvorana zapoje slovensko himno. Zelo sem vesel, da sem v dvorani nazaj v športnih čevljih, ne zgolj kot gledalec."

A čeprav je Možič tokrat prvič s klopi vzpodbujal svoje igralce, za igro še ni povsem pripravljen. "Tako je. Zdaj je malo več kot osem tednov od operacije, po šestih tednih sem začel teči, po sedmih tednih sem lahko dodal skok. Imam nek prilagojen program, si pa želim, da bi bil že za zaključni turnir osmerice dokaj pripravljen za igro."

Slovenija - Egipt | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Toda potrebno je iti korak za korakom, da ne bi potem naredili kak skok nazaj v procesu. Sem pa vesel, da sem bil tokrat že zraven na ogrevanju, pripravljen tudi vstopiti za kakšno točko. Toda ni bilo potrebe, fantje igrajo super. Upam, da bom pripravljen za zaključni turnir osmerice, če ne drugega, pa da 100-odstotno oddelam priprave za olimpijske igre in sem popolnoma pripravljen za Pariz," je zaključil naš mladi biser svetovne odbojke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice