Šport
709 ogledov

"Za nami so težki trenutki, ki se jih ne vidi. Ti trenutki so nam omogočili ..."

Tine Urnaut Foto: Tadej Mesarič
Dolgoletni slovenski kapetan Tine Urnaut je na tekmi z Argentino prišel do najslajše zmage v svoji karieri.

Slovenski odbojkarji so se na uvodni tekmi tretjega turnirja Lige narodov v Ljubljani srečali z reprezentanco Argentine. Tekma pa je imela prav poseben čar, saj je pred srečanjem z mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) prišla informacija, da Slovenija za pot na olimpijske igre v Parizu potrebuje zmago, tako da je bil motiv pred glasnimi domačimi navijači še toliko večji.

Varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so nalogo opravili z odliko, dosegli zmago v treh nizih, spisali novo poglavje slovenske odbojkarske zgodovine in se prvič uvrstili na olimpijski turnir. Rajanje se je lahko začelo!

Tine Urnaut | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

"Zmagati tako pomembno tekmo v Stožicah, pred takimi gledalci, je res nekaj fenomenalnega. Zelo sem hvaležen za vso podporo, ki smo jo imeli. Podporo vseh tistih, ki ji danes več ni z nami na grišču, vseh na tribunah, vseh vas, ki nas ves čas podpirate, tudi ko nam ni lahko, nam dajete pozornost. Vsem skupaj bi se zahvalil, da ste nam stali ob strani in da smo skupaj dosegli cilj, o katerem sem sanjal, odkar se spomnim, da sem prvič začel gledati odbojko po televiziji," se je po tekmi vsem, ki so pripomogli k zgodovinskemu uspehu, zahvalil kapetan Tine Urnaut.

FIVB je pred tekmo sporočila, da zmaga Slovenije s kakršnokoli razliko proti Argentini našim fantom prinaša vozovnico za Pariz. A naloga je bila vse prej kot lahka. Našim fantom je nasproti stala osma reprezentanca sveta, nosilka bronaste medalje z zadnjih olimpijskih iger, ki se še krčevito bori za svoje mesto va Parizu. A Slovenci so po treh izjemno tesnih nizih kljub vsemu pritisku pričakovanj le uspeli streti žilavega nasprotnika.

Tine Urnaut | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

"Šlo je za zelo težko tekmo, glede na to, koliko se je pisalo o tej tekmi, človek ne more biti imun, šlo je za psihično zelo težko tekmo. Vedeli smo, da smo na prvih dveh turnirjih opravili dobro delo, a vseeno vse do tekme z Argentino delo še ni bilo končano. Zelo sem vesel, da nam je uspelo proti zelo zahtevnem nasprotniku, v težki situaciji. Čeprav smo v tretjem setu precej zaostajali, smo vztrajali in uspeli orbniti rezultat."

A čeprav se je v odbojki Slovenija uvrstila šele na prve olimpijske igre, naši igralci, trikratni evropski podprvaki in bronasti z zadnjega evropskega prvenstva, v Pariz ne gredo kot turisti na ogled francoske prestolnice, pač pa bo nanje potrebno še kako računati. "Zagotovo. Po tekmi se bomo kakšno urco še veselili, vse skupaj proslavili, se zahvalili vsem, ki so nam stali ob strani na tej poti, od jutrišnjega dne dalje pa je fokus na naslednji tekmi, to so Kubanci v četrtek. Imamo namreč svoje cilje, ki jih želimo doseči, a treba bo iti tekmo po tekmo. Najprej moramo opraviti s to ligo narodov, potem pa zagotovo nimamo nobenega namena iti na olimpijske igre zgolj sodelovati."

Tine Urnaut | Avtor: Volleyballworld Volleyballworld

A čeprav končno tudi ves svet Slovenijo dojema kot odbojkarsko velesilo, je Tine Urnaut pred olimpijskimi igrami previden z napovedmi. Svari, da se je potrebno osredotočiti na vsako tekmo posebej, pa rezultat zagotovo ne bo izostal. "Pomembno bo, da igramo tekmo po tekmo. K temu moramo stremeti. To je edina pot, ki se je v preteklosti izkazala kot učinkovita, ki nam omogoča, da igramo svojo najboljšo odbojko. Zagotovo imamo vsi visoke cilje, sanje, a je potrebno, da gremo od tekme do tekme. Potiho, korak za korakom bomo naredili vse, da zmagamo vsako točko, vsak set, vsako tekmo."

Dolgoletni slovenski kapetan, ki dres z državnim grbom nosi že skorajda dve desetletji, pa je za konec še opozoril, da je bilo v preteklosti tudi veliko težkih trenutkov, ki pa so naše fante še dodatno okrepili in jim dolgoročno pomagali, da so danes tu, kjer so. "V preteklosti smo tudi trpeli. To zdaj, kar vidimo, so lepi trenutki. So pa bili v preteklosti tudi težki trenutki, ki se jih ne vidi. Ki so bili v preteklosti pogosti, a so nam omogočili in pomagali, da smo korak za korakom napredovali in na koncu dosegli ta cilj, da se uvrstimo na olimpijske igre," je zaključil legendarni slovenski kapetan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice