Šport
11532 ogledov

Srbija ne bo mogla računati na pomoč Slovenije

slovenija odbojka Profimedia
Slovenske odbojkarje drevi čaka zadnja tekma rednega dela lige narodov, ki pa nikakor ne bo revialnega pomena. Slovenci se potegujejo za prvo mesto na lestvici pred sklepnim dejanjem v Lodžu, Srbi pa lovijo olimpijsko vstopnico.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki že dolgo časa razveseljuje navijače, bo danes odigrala še zadnjo tekmo rednega dela lige narodov. Pomerila se bo s Srbijo, tekma, ki se bo začela ob 20.30 uri, pa ne bo revialnega pomena.

Pomembna bo za obe ekipi, Slovenija bi si z zmago zagotovila prvo mesto pred zaključnim turnirjem v Lodžu, Srbija pa se še vedno bori za vstopnico na zaključni turnir in pa tudi na olimpijske igre. Za slednje je zaenkrat v dobrem položaju, lahko pa zaide v težave, če Kuba pred tem preseneti Poljsko.

slovenska odbojkarska reprezentanca Liga narodov Šport Deseta zmaga na 11. tekmi, padli še svetovni prvaki Italijani

Prav Poljaki so tisti, s katerimi se Slovenci borijo za prvo mesto po rednem delu lige. Slovenci imajo zaenkrat zmago več, prvo mesto bi potrdili s kakršno koli zmago. Prvo mesto bi jim v Lodžu prineslo lažjega tekmeca v četrtfinalu, realno je videti, da bo to Argentina ali pa Kuba, če preseneti Poljake.

Boj za prvo mesto pa na tekmi z ekipo, ki jo vodi nekdanji trener ACH Volleyja Igor Kolaković, pa zagotovo ne bo edini motiv slovenskih igralcev. Zdaj so se tudi prebili na drugo mesto svetovne jakostne lestvice in če na njem ostanejo tudi po tekmi s Srbijo, bodo v Parizu imeli status nosilca skupine. Prav tako je na vsakem obračunu s Srbijo, ki je dlje časa njihov velik tekmec, prisotna velika želja po uspehu, ta pa zagotovo še večja, ker bodo spet igrali pred polnimi Stožicami.

Jan Kozamernik Uresničil sanje Šport "O tem sem sanjal deset let, ostali večinoma še dlje!"

"Da bi se dobro spočili, ne bomo imeli časa. Mentalno se moramo pripraviti na tekmo, ne bomo pa nič preračunavali. Želimo do zmage in maksimalnega števila točk za lestvico," je dejal Tonček Štern.

Slovenci in Srbi so igrali že številne medsebojne tekme. Srbi so uspešnejši, toda zadnje tri obračune so dobili Slovenci. Dva v ligi narodov, enega pa na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre.

Slovenija - Egipt Pogovor z legendo Šport Naš športni velikan: "Zagotovo mi je hudo, a odločitve niti malo ne obžalujem"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • alexander 12:51 23.junij 2024.

    To pomeni, da če se Slovenija ne bi borila za prvo mesto, bi zopet morala prodati tekmo tako kot zmeraj vsem balkancem. Sramota.

  • Avatar Garancija
    Garancija 12:22 23.junij 2024.

    Ne bo tako kot na fuzbalu,ko so jim podarili eno točko