Šport
13509 ogledov

Nočna mora vsakega športnika, to napako bo obžalovala do konca življenja

X
Španska atletinja je zavoljo lastne nepazljivosti ostala brez odličja na evropskem prvenstvu v Rimu.

Španska atletinja Laura Garcia-Caro je zaradi prezgodnjega slavja ostala brez bronaste medalje v hitri hoji na 20 km na atletskem evropskem prvenstvu v Rimu.

29-letnica je v zadnjo ravnino vstopila kot tretja tekmovalka po vrsti, njeno veselje pa se je v trenutku sprevrglo v žalost, ko jo njeno nepazljivost zgolj nekaj metrov pred ciljno črto kaznovala Ukrajinka Ljudmila Oljanovska.

Kristjan Čeh ZMAGAAAAA! Šport Kristjan Čeh je novi evropski prvak

 | Avtor: X X
Garcia-Caro se je še trenutek prej z dvignjeno desnico veselila velikega uspeha, pri tem pa spregledala nevarnost, ki ji je pretila izza hrbta. Ko se je ovedla naleta tekmice, je njen obraz preplavila mešanica šoka in bridkega razočaranja.

"Zelo sem razočarana. V prvem delu tekme sem trpela, vendar sem se v nadaljevanju uspela pobrati. Deset metrov pred ciljem sem mislila, da imam medaljo, a temu ni bilo tako. Sprejeti moram, kar se je zgodilo, in zaceliti svoje srce," je povedala skrušena Španka.

 | Avtor: X X

Zlato in srebrno medaljo na preizkušnji s 35 atletinjami iz 14 držav sta osvojili Italijanki Antonella Palmisano in Valentina Trapletti, bron pa je pripadel Ukrajinki.

"V zadnjem kilometru sem bila povsem izmučena, toda močno želela sem si osvojiti medaljo za svojo državo. V Ukrajini je vojna, zato treniramo v težkih okoliščinah. Ne vem, če je moj petletni sin lahko spremljal tekmo, saj je infrastruktura v državi močno poškodovana. Ljudje nimajo elektrike, interneta, luči. Ne vem, če me je lahko gledal po TV," je dejala Oljanovska.

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 20:05 08.junij 2024.

    Tole definitivno ni bila pravilna hitra hoja ukrajinke,ker je imela v določenem momentu ob nogi v zraku!!!

  • Avatar Zokispoki
    Zokispoki 19:26 08.junij 2024.

    Obe bi morali diskvalificirati, ker sta zadnje metre pretekli, ne pa prehodili!

  • Rim 11:04 08.junij 2024.

    Španci podpirajo Ukrajino.

Sorodne novice