Šport
2463 ogledov

Sramota slovenskih televizij! Borijo se za Pariz, a jih nihče ne prenaša!

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenske rokometašice v četrtek proti Nemčiji začenjajo lov na olimpijske igre, a brez televizijskega prenosa.

Slovensko žensko rokometno reprezentanco, ki se v zadnjih letih redno uvršča na velika tekmovanja in si je v nedeljo zagotovila tudi nov nastop na evropskem prvenstvu, od danes v Neu-Ulmu čaka nov velik izziv. Ob 17.45 jo čaka uvodna kvalifikacijska tekma z Nemčijo v lovu na olimpijske igre, ki bodo letos v Parizu.

Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića se bodo na kvalifikacijskem turnirju za OI ob gostiteljici Nemčiji merile še s Paragvajem (sobota ob 16.45) in Črno goro (nedelja ob 16. uri). Druga današnja tekma med Črno goro in Paragvajem bo ob 20.15.

Slovenska vrsta je v Nemčijo prispela v torek pozno popoldne. Dan za tem je zgodaj popoldne v Ratiopharm areni, ki bo gostila kvalifikacijske tekme, opravila trening. Trenutno v slovenski vrsti težav s poškodbami ni. Napredovanje v Pariz, kamor so se že pred časom prebili tudi slovenski rokometaši, zagotavljata prvi mesti s turnirja. Slovenke si bodo prvič v zgodovini skušale izboriti mesto na OI.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

"Pričakovanja so znana. V zadnjih treh letih so dekleta trdo delala, da bi si zagotovila kvalifikacije za OI. Pritisk in napetost med igralkami obstaja, a nič drugače ni v nemškem taboru. Veliko smo delali na tem, da bomo znali izničiti to preveliko željo in pritisk, ki si ga nalagamo sami. Verjamem, da bomo mi prvi uspeli vzpostaviti ravnovesje in stabilnost v igri, ob tem pa pokazali največ, česar smo sposobni," pred začetkom olimpijskih kvalifikacij za RZS pravi Adžić.

Ta je po ponedeljkovem treningu določil 18 igralk za tekme v Neu-Ulmu. To so Ana Abina, Ema Abina, Manca Jurič, Valentina Klemenčič, Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Nina Spreitzer, Tjaša Stanko, Alja Varagić, Maja Vojnovič, Ana Gros, Ema Hrvatin, Nataša Ljepoja, Ema Marija Markovič, Erin Novak, Elizabeth Omoregie, Amra Pandžić in Maja Svetik. Selektor bo sicer imel za vsako tekmo možnost, da iz osemnajsterice izbere 16 igralk.

Nemke so na zadnjih tekmovanjih nanizale dobre uvrstitve. Evropski prvenstvi 2020 in 2022 so sklenile na sedmem mestu. Sedme so bile tudi na svetovnem prvenstvo v Španiji leta 2021, medtem ko so decembra mundial na Danskem, Norveškem in Švedskem sklenile kot šeste.

 

Brez televizijskega prenosa

A zgodovinske priložnosti naših rokometašic, da si izborijo svoje prve olimpijske igre, ne bo prenašala nobena izmed slovenskih televizij, kar je resnično prava sramota za slovenski šport.

Po socialnih omrežjih je tako mogoče zaslediti številne besne komentarje, ki predvsem slovenski javni televiziji očitajo, da se zanje plačuje obvezna naročnina, ta pa ob tako ali tako vse manj zanimivih športnih prenosih (naj nam judo in kajak oprostita) ne prenaša tako zgodovinskega dogodka, kot je boj naših deklet za uvrstitev na olimpijske igre.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Oglasili so se tudi iz Rokometne zveze Slovenije ter razložili, zakaj tekem naših rokometašic ne bo možno gledati po televiziji, zraven pa so vsem rokometnim navdušencem ponudili drugo možnost za ogled tekem - preko tega Youtube kanala.

"Žal se lastnikom TV pravic za prenose zgodovinskih tekem slovenskega ženskega rokometa ni uspelo dogovoriti z nobeno izmed slovenskih TV postaj. V Sloveniji bo tako tekme mogoče spremljati v spletnih prenosih na YouTube kanalu IHF Competitions."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 16:16 11.april 2024.

    RTVS še ni očistil gnoja iz svojih staj . Glavno da so PRIČEVALCI redno na sporedu ,čeprav jih gleda samo Možina .

  • Avatar Zoran
    StarMačk 16:09 11.april 2024.

    Saj tudi uvrstitve na paraolimpijske igre v Pariz 2024 predvčerajšnjim, slovenske ženske reprezentance v odbojki sede, ni prenašala nobena slovenska TV postaja, če smo že pri enakopravnosti športov in športnikov! Še več, ta uspeh so omenili le redki slovenski mediji ...prikaži več in ta portal, ki danes nabija sramoto TV Slo, ne spada med te, pa čeprav gre za uspeh katerega ponovitev je ženska reprezentanca v odbojki sede čakala polnih 12 let...

Sorodne novice