Šport
33382 ogledov

Vsaj ena dobra novica za Novaka! Nepričakovano je dobil to dovoljenje

Novak Đoković Roland Garros 2016 EPA
Sredi celotne afere o nastopu Novaka Đokovića na OP Avstralije so se oglasili organizatorji drugega Grand Slama.

Sredi epske sage o Novaku Đokoviću in njegovem nastopu na prvem Grand Slamu sezone, OP Avstralije, so se kar nekoliko nepričakovano oglasili tudi iz Francije, domovine naslednjega izmed velikih štirih turnirjev.

A Francozi se niso odločili stopiti v bran svojim avstralskim kolegom, temveč so se postavili na stran najboljšega teniškega igralca sveta, francoska športna ministrica Roxana Maracineanu pa je Novaku zagotovila, da za razliko od Avstralije, Srb ne bo imel nobenih težav z nastopom na OP Francije v Roland Garrosu.

Novak Đoković Škandal Šport Razkrito, kaj je Đoković počel le dan po pozitivnem PCR testu

"Obstajajo zdravstveni protokoli, ki jih za velike dogodke nalagajo dotične zveze in ki so dodani protokolom države. In to je tisto, kar bo nekomu, kot je Novak Đoković, omogočilo vstop na ozemlje Francije ter igranje na turnirju," se je oglasila Maracineanu ter s tem razkrila, da bodo za največje svetovne zvezdnike v Franciji veljala drugačna pravila, kot za navadne ljudi.

"V Franciji danes nimamo enakih pravil za vstop v državo, kot jih ima Avstralija. Niti za športnike, niti za državljane drugih držav. Za Đokovića sicer ne bi veljali enaki protokoli kot za tiste, ki so bili cepljeni, vendar bi imel še vedno možnost nastopa. Imeli bomo mehurček, ki mu bo to omogočil," je zaključila francoska športna ministrica.

aleksander čeferin Za ali proti? Šport Tudi Čeferin podal sodbo o Đokoviću ter ponovno razdelil Slovenijo

Turnir na pariškem pesku se bo sicer odvil med 22. majem in 5 junijem, Đoković pa bo tako lahko branil naslov, ki ga je osvojil lani po zmagi nad Stefanosom Cicipasom.

 

Komentarjev 3
  • villa 01:00 09.januar 2022.

    Novak, sampion.

  • Avatar Iva Deko
    Iva Deko 23:18 08.januar 2022.

    Pravila naj bi bila za vse enaka, za bogate, revne, znane neznane, to je pač sramota kaka se nekateri obnašajo . Sramota da se tako ljudje postavljajo, kot da so bogovi in ponižujejo državo, zakone, narod, kot da za njih ...prikaži večnjih nič ne velja. Primitivne izjave njegova očeta proved veliko s kakšno mentaliteto se komunicira. Federer tak cirkus nikoli nebi naredil, ker je gospod, ker ima kulturo in spoštovanje do vsega. Osebno nisem pristaš takega obnašanja in neupoštevanja predpisanih pravil.

  • popokatopetl 22:25 08.januar 2022.

    Dejansko je nakladanje o enakih pravilih za vse le politikantski pesek v oči. Politikanti imajo zase svoja pravila, tako pri nas kot v Avstraliji. Športniki so tudi stalno imeli izjeme, zato ker "kruha in iger", zato so pa toliko več ...prikaži več testirali. Čeprav se res lahko spet okužijo, kot tudi cepljeni, je prej prebolelih je v bolnicah zelo malo, sploh mladih športnikov.

Sorodne novice