Šport > Zimski športi
639 ogledov

Kalvarija mlade zvezdnice se nadaljuje, potrebna je bila še šesta operacija

Frida Westman Profimedia
Najboljša švedska smučarska skakalka je morala na novo operacijo.

Frida Westman, ki velja za največji up švedskih smučarskih skokov, je prestala še šesto operacijo kolena v njeni mladi karieri. 23-letna švedska skakalka vseeno ne izgublja upanja in verjame, da bo z zadnjo operacijo končno odpravila vse težave in se že to zimo končno vrnila k smučarskim skokom.

Mlada Švedinja je sicer navdušila skakalni svet, ko se je novembra 2022 po številnih težavah s poškodbami na tekmi svetovnega pokala v Wisli povzpela na zmagovalni oder ter najavila neko novo obdobje švedskih smučarskih skokov. Toda kmalu po njenem največjem uspehu so se težave s poškodbami ponovno pojavile.

Frida Westman | Avtor: Profimedia Profimedia

Največje razočaranje je doživela lansko poletje, ko se je pridružila izjemno močni norveški reprezentanci, s katero naj bi se pripravljala na novo sezono. Toda po odličnem začetku priprav, ko je konkurirala najboljšim norveškim skakalkam, si je znova strgala križne vezi v kolenu.

Tokrat je mlada Švedinja prestala še šesto operacijo kolena, saj je bilo potrebno iz kolena odstraniti boleče brazgotinsko tkivo, ki jo je oviralo v pripravah na novo sezono. "Zelo pomembno mi je, da je vse na svojem mestu, da se počutim 100-odstotno varno. Zato sem se odločila za ta poseg zdaj, ker se mi zdi, da je tako vplivalo name, da med treningom postanem malo negotova," je najnovejši poseg pojasnila Westmanova.

Frida Westman | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rekla bi, da sem čisto blizu vrnitve na skakalnico, zdaj je treba le še sestaviti vse koščke sestavljanke. Ampak nimam več nobenih pričakovanj. Situacijo vzamem takšno, kot je, ne čutim nobenega stresa. Seveda upam, da bom to zimo lahko nastopila na kakšnem izmed tekmovanj, a to ni nekaj, o čemer bi ves čas razmišljala," pojasnjuje na Norveškem živeča Švedinja, ki je spomladi priznala, da so njene neskončne zdravstvene težave vodile v depresijo.

"Počutila sem se grozno, hotela sem se zakleniti v svojo sobo in nikoli več priti ven. To je bila nepredstavljiva žalost. Takrat sem se odločila, da je verjetno čas, da obupam. Na nek način sem se spet pustila na cedilu, nisem imela moči, da bi še enkrat šla skozi vse to," je še povedala v intervjuju za SVT Sport. Po dveh mesecih trpljenja se je odločila za obisk psihologa, ki ji je pomagal na mukotrpni poti povrnitve duševne moči. Ni se predala in pogumna Švedinja še kar vztraja in čaka na boljši jutri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice