Šport > Zimski športi
30890 ogledov

Slovenskega olimpijca okradli, nato sledilo nekaj še bolj šokantnega

Klemen Bauer Facebook Klemen Bauer med gradbenimi opravili.
Klemen Bauer je imel neprijetno izkušnjo, ki jo je delil s svojimi spletnimi sledilci.

V začetku maja so Klemna Bauerja, nekdanjega slovenskega biatlonca, v njegovem Ihanu obiskali tatovi. Odtujili so mu tri kolesa in mu povzročili precej gmotne škode.

"Včeraj ponoči sta bili iz lope pri hiši v Ihanu ukradeni dve kolesi znamke Lapierre in eno znamke Giant. Za vsakršno informacijo ponujamo primerno nagrado. Pokličite na 031795575 (Klemen). Hvala za delitev," je na družbenih omrežjih takrat zapisal Bauer.

Krajo je prijavil policiji, toda kot v večini podobnih primerov storilcev ali koles niso našli. Zato pa se je našel nekdo, ki je hotel na račun biatlončeve nevšečnosti priložnostno zaslužiti.

V stik z Bauerjem je namreč stopil neznanec, ki je trdil, da pozna lokacijo ukradenih koles. Po prvotnem stiku in trditvi, da ima kolesa, je neznanec na družbenem omrežju pisal Bauerju in ga vprašal, kako se je odločil. 

"Zadnja šansa ti je danes, če ne gredo jutri kolesa naprej v tujino. Jaz imam tvoja kolesa in noben drug," je zapisal predrznež. Bauer ga je vprašal, kdaj in kje se lahko srečata.

Klemen Bauer pogovor tat | Avtor: PrtSc PrtSc
Neznanec je hotel 2500 evrov, ki naj bi mu jih Bauer nakazal na Petrolu preko bonov.

Nekdanji športnik je seveda podvomil v zgodbo in odvrnil, da bo denar nakazal takoj, ko bo v živo videl kolesa. Kar je neznanec seveda zavrnil, kot tudi to, da bi denar prejel na svoj transakcijski račun.

Nepridiprav je sicer zatrjeval, da so ukradena kolesa nekje v okolici Domžal.

In nadalje trdil, da bo Bauerju izdal lokacijo koles 15 minut po tem, ko bo prejel nakazilo.

Za las brez olimpijske medalje

Klemen Bauer | Avtor: Profimedia Profimedia

Klemen Bauer je Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah v Torinu 2006, v Vancouvru 2010, v Sočiju 2014 in v Pyeongchangu 2018. V Vancouvru je bil četrti na sprinterski tekmi.

Na svetovnem prvenstvu v Ruhpoldingu leta 2012 je v mešani štafeti za slovensko reprezentanco osvojil srebrno medaljo, še nekaj odličij je prejel na mladinskih svetovnih prvenstvih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:46 29.maj 2024.

    Kako to,da ministre nobeden ne oropa,in policaje tudi ne,kot da bi vedeli da se to ne splača

  • Ender3 22:19 28.maj 2024.

    Madona, kaj se dogaja pa ravno sedaj, ko Ima SDS SOS pripadnike, ki sovražijo migrante in bicikliste. Čuden migrant ta Bauer.

Sorodne novice