Šport > Zimski športi
458 ogledov

Še en smučar se v svetovni pokal vrača pod drugo zastavo

Leitgeb Instagram
Izkušeni Avstrijec bo novo priložnost za dokazovanje med elito iskal pod madžarsko zastavo.

Avstrijski specialist za tehnične discipline Richard Leitgeb je dolgo časa iskal priložnost za vrnitev v svetovni pokal, kjer je debitiral leta 2016, vendar mu avstrijska reprezentanca ni zagotovila mesta, zato se je odločil za drastičen korak, in sicer bo odslej nastopal za Madžarsko.

Tridesetletni Leitgeb, ki je leta 2017 osvojil slalomsko zlato na Univerzijadi, številne uspehe pa je nanizal tudi v Fis tekmovanjih, si kljub izpolnjenim kriterijem za nastop v svetovnem pokalu ni uspel izboriti mesta v natrpani smučarski reprezentanci naše severne sosede.

Po treh letih brez tekmovanj in številnih birokratskih zapletih je od Mednarodne smučarske zveze (Fis) zdaj spet pridobil zeleno luč za vrnitev med smučarsko elito.

marcel hirscher Težke besede Šport "To je sramota!" Fis z uslugo Hirscherju razbesnel velika smučarska imena

Kljub številnim negotovostim in brez ustreznih priprav je v začetku avgusta odpotoval v Južno Ameriko, kjer je z dobrimi rezultati na slalomskih in veleslaomskih tekmah znatno popravil svojo uvrstitev na Fisovi lestvici; s 1375. mesta je napredoval na 81.

Leitgeb je težko pričakovano vrnitev v startno hišico opisal kot "najbolj pristno obliko veselja, kar si jo človek lahko zamisli."

Medtem ko je v tekmovalnem smislu presegel vsa pričakovanja, mu nekaj več preglavic povzročajo finance.

V lovu na točke Fis je porabil večji del svojih prihrankov, za nemoteno izvedbo sezone pa potrebuje še nekje od 30 do 40 tisoč evrov. V prihajajočih mesecih namerava vse svoje napore usmeriti v iskanje pokroviteljev, preostanek denarja pa bo poskušal pridobiti z donacijami.

Vrnitev na bele strmine sta pod drugo zastavo že pred časom napovedala legendarni Avstrijec Marcel Hirscher, ki bo tekmoval za Nizozemsko, in Norvežan Lucas Braathen, ki bo branil barve Brazilije.

Lucas Braathen Menjal reprezentanco Šport Najboljši slalomist sveta se vrača iz pokoja, zdaj pod novo zastavo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.