Šport > Zimski športi
4661 ogledov

Strahovi so se uresničili, smučarska zvezdnica izpušča ...

Sofia Goggia Profimedia
Sofia Goggia bo izpustila pomemben del priprav na prihajajočo sezono, vendar pa njena vrnitev ne bele strmine naj ne bi bila ogrožena. Ali pač?

Italijanska smučarska zvezdnica Sofia Goggia, ki se je v začetku februarja hudo poškodovala, ne bo odšla trenirat na južno poloblo v Argentino. Kot so zapisali pri krovni italijanski zvezi, pa si 31-letna smučarka še vedno prizadeva za vrnitev na tekmovanja najvišje ravni že prihajajočo zimo.

"Sofia Goggia se ne bo udeležila treninga na argentinskem snegu Ushuaie, ki so se mu drugi člani ekipe pridružili že pred dnevi," so zapisali pri italijanski zvezi.

Sofia Goggia Ogrožena kariera Šport Ena največjih smučarskih zvezdnic ne more normalno hoditi

"Odločila se je, da si bo dala odstraniti medicinske pripomočke, ki so ji jih namestili zdravniki 5. februarja, da bi pospešili celjenje po dvojnem zlomu desne noge golenice in kosti v gležnju. Okrevanje je potekalo odlično, tako da bo lahko Goggia že v prihodnjih dneh nadaljevala priprave za sezono svetovnega pokala 2024/25," so pri zvezi še zapisali v sporočilu za javnost.

Goggia je letos poleti že poskušala trenirati na snegu, vendar je po poročanju medijev čutila bolečino na stičnih točkah med smučarskim čevljem in operirano desno nogo.

Rešitev je iskala tudi v eksperimentalni in po meri izdelani opornici, s katero bi si lajšala bolečine ob obuvanju smučarskih čevljev. Kar zadeve občutke v poškodovani nogi, je 31-letnica dejala: "Ne morem niti normalno hoditi."

Olimpijska prvakinja v smuku 2018 in olimpijska podprvakinja 2022, štirikratna dobitnica malega smukaškega globusa (2018, 2021, 2022 in 2023), se je poškodovala na treningu veleslaloma. Poškodbo je sama označila za najhujšo v njeni karieri, njen trener pa je celo namignil, da bi lahko izpusila tudi celotno prihajajočo sezono.

Sezona 2024/25 se bo z veleslalomom tradicionalno začela 26. oktobra v Söldnu v Avstriji. Prvi zimski smuk je na koledarju sredi decembra v Beaver Creeku v ZDA.

Sofia Goggia | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice