Šport > Zimski športi
12138 ogledov

Zbor za skoke potrdil velike trenerske spremembe v slovenski reprezentanci

Planica 2024, Robert Hrgota Saša Despot
Zbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je potrdil sestave ekip za 2024/25, ki bodo doživele nekaj sprememb.

Na seji zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo so v petek potrdili predlog odbora za sestavo ekip v smučarskih skokih in nordijskih kombinaciji za sezono 2024/25, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Do večjih sprememb je prišlo na mestih glavnega trenerja ženskih skakalk in glavnega trenerja reprezentance v nordijski kombinaciji, prav tako se bo zamenjalo nekaj pomočnikov, nova sta tudi trenerja B in mladinske reprezentance.

Na mestu moške skakalne reprezentance ostaja Robert Hrgota, do menjave pa je prišlo na mestu pomočnika, kjer je Gašperja Vodana zamenjal Miran Zupančič. B reprezentanco je prevzel Goran Janus, mladinsko pa Gorazd Bertoncelj.

Kot je bilo jasno že po ponedeljkovem kondicijskem treningu v Kranju, bodo A reprezentanco sestavljali Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Domen Prevc, Lovro Kos in Žak Mogel.

Jurij Tepeš portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Na mestu glavnega trenerja ženske skakalne ekipe bo od prihajajoče sezone Jurij Tepeš, ki je zamenjal Zorana Zupančiča. Na mesto pomočnika prihaja Andraž Pograjc, ki menja Anžeta Lavtižarja.

Žensko A ekipo bodo sestavljale Taja Bodlaj, Tina Erzar, Ema Klinec, Katra Komar, Ajda Košnjek, Nika Prevc in Nika Vodan.

Do spremembe je prišlo tudi na mestu glavnega trenerja v nordijski kombinaciji, kjer je Janusa zamenjal Primož Triplat, vodja državnega panožnega centra v Kranju bo Igor Jelen, v Velenju pa Marjan Jelenko.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.